Magyar találmány forradalmasíthatja a lázmérést

Magyar találmány forradalmasíthatja a lázmérést

Magyar találmány forradalmasíthatja a lázmérést

egészség

2 perc

110 millió forint összegű, többlépcsős befektetéssel többségi tulajdont szerzett a GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealap a STEMP magyar vállalkozásban. A tőkeinjekciónak köszönhetően a cég jövő év elején megjelenhet a globális e-Health piacon.

Az okostechnológiák egyik legdinamikusabban növekvő alkalmazási területe az egészségügy. Egyes várakozások szerint 2022-re 308 milliárd dollárra nőhet a globális e-Health piac, melynek egyik alapját a viselhető okoseszközök jelentik.

Csuklóra erősíthető orvosi labor

Használatuk segítségével azonnali visszajelzést kaphatunk egészségi állapotunkról, bárhol és bármikor. A testhőmérés a mindennapokban használt leggyakoribb és legalapvetőbb egészségügyi vizsgálat, amelyet egy – részben magyar kutatók segítségével – megvalósult találmány forradalmasíthat. 

A STEMP egy cserélhető tapasszal testre ragasztható, kisméretű hőmérő, amely folyamatosan méri a testhőmérsékletet. Beépített Bluetooth-egységén keresztül azonnal továbbítja az adatokat a speciálisan erre a célra fejlesztett mobiltelefonos applikációba. A készülék kis mérete és újratölthetősége miatt kényelmes, folyamatos és pontos testhőmérést garantál mindenkinek. Praktikus és megbízható megoldást jelent a kisgyerekek, az idősek és a gyermekvállalást tervező nők számára. 

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő felismerte az okoshőmérőben rejlő piaci lehetőségeket, és májusban az EXIM Növekedési Magántőkealapon keresztül többségi részesedést szerzett a Krajcsik Zsolt feltaláló által 2016-ban alapított Biophilia Kft.-ben. 

Az alap célja olyan társaságok finanszírozása, amelyek nagy növekedési potenciállal és exportértékesítési lehetőséggel rendelkeznek. A tervek szerint az intelligens hőmérő jövő év elejétől elérhető lesz mind a nemzetközi, mind pedig a hazai piacon.