Mit hozhat a távgyógyítás?

Mit hozhat a távgyógyítás?

Mit hozhat a távgyógyítás?

egészség

2 perc

Az M2M-technológia pozitív értelemben jelenthet drámai változást az egészségügyben.

A tengerentúlon már több millió páciens használ távolról is elérhető egészségügyi szolgáltatásokat. A piac úgy tűnik elfogadta ezt a technológiát. Az M2M-megoldások pedig látványosan tovább növelhetik az online diagnosztizálás, illetve az otthonról is igénybe vehető szolgáltatások számát.

Az Egyesült Államokban az egészségügyi szektor a GDP közel 20 százalékát érinti. Az M2M-megoldások valóban egyfajta „oda-vissza” kapcsolatot tesznek lehetővé. Így az egészségügyi szakemberek nemcsak hozzáférhetnek távolról az adott beteg adataihoz – például követhetik a vérnyomását, vércukorszintjét, riasztást kaphatnak arról, ha a beteg rosszul van –, hanem akár távolról is vezérelni tudják a gyógyítást, állapotkövetést szolgáló szenzorokat és műszereket.

Az M2M nagy jövő előtt áll, amit hatványozottan erősíthet, hogy a technológia által generált hatékonyságnövekedés a kormányok törekvéseivel is találkozik.

Ennek része, hogy kevesebb erőforrásból is biztosítani tudják az ellátást, másrészt mindenki számára elérhetővé váljon a magasabb színvonalú, de olcsóbb egészségügyi szolgáltatás.

Forrás: M2M Evolution

Forrás:

M2Mevolution.com

Szerző: Név