Mobillal is megmérheti a lázát

Mobillal is megmérheti a lázát

Mobillal is megmérheti a lázát

egészség

1 perc

A Vicks okostelefonhoz csatlakoztatott lázmérőt dobott piacra.

A Procter&Gamble leányvállalatának SmartTemp elnevezésű fejlesztése Android vagy iOS operációs rendszerű okostelefonokhoz társítható.

Az intelligens lázmérő Bluetoothon keresztül továbbítja a mért adatokat. A kapcsolódó alkalmazásnak köszönhetően a családtagok saját profilt hozhatnak létre, így bármikor láthatják a korábban mért eredményeket és más információkat is. Például az applikációba a tüneteket vagy a kapott gyógyszereket is be lehet írni.

A láz felismerő (Fever InSight) funkció különböző színekkel jelzi, hogy van-e ok aggodalomra: az app zöld színnel jelöli a normál hőmérsékletet, sárgával a hőemelkedést, pirossal pedig a magas lázat.

A fejlesztők célja elsősorban a szülők dolgának megkönnyítése, hiszen tisztában vannak vele, hogy sok esetben nehéz pontosan felidézni a beteg gyermek lázmérési adatait, márpedig a megfelelő diagnózis felállításához ezekre is szükség van.

Az okoshőmérő 24,99 dolláros áron vásárolható meg online, illetve a nagyobb amerikai gyógyszertárakban és babaszaküzletekben.

Hasonló termék még a Kinsa és a Raiing lázmérője. Előbbi külsőleg hasonlít a Vicks termékére, viszont a kapcsolódó applikáció a tünetek alapján kezelési útmutatóval is szolgál. Például a felhasználók különféle csoportokhoz (iskolai, munkahelyi) csatlakozva figyelmeztethetik egymást a bajra. A Raiing segítéségével pedig folyamatosan monitorozható a testhőmérséklet, a készüléket ugyanis a testre rögzítve kell „viselni”.

Forrás: Mobihealthnews.com