Motiváló okostükrök otthoni edzéshez

Kapcsolódó cikkek

Motiváló okostükrök otthoni edzéshez

Motiváló okostükrök otthoni edzéshez

egészség

3 perc

Az edzőtermek bezárásával még inkább előtérbe kerültek a lakásban megoldható sportolási lehetőségek.

Ugyanakkor a lakásban történő edzés kivitelezése nem mindig egyszerű. Sokszor nincs hozzá elegendő hely vagy eszköz, és esetenként hiányzik a személyi edző jelenléte is, aki visszajelzést és ösztönzést adhat a mozgásra vágyóknak.

Az innovatív okostükrök célja, hogy kiküszöböljék ezeket az akadályokat, és akár igazi edzők által vezetett, különleges, virtuális programokat tesznek lehetővé. Az előfizetéses formában elérhető szolgáltatások többféle edzésformát és erősségi szintet is kínálnak, beleértve a jógát, az erősítő edzéseket, a kardiógyakorlatokat és még sok mást. A tükröket pedig csak egyszerűen csak fel kell akasztani a falra vagy le kell támasztani a megfelelő helyre.

Mivel a legtöbb fitnesztükör ma már beépített kamerával rendelkezik, így a felhasználó folyamatosan nyomon követheti saját mozgását és virtuálisan csatlakozhat személyi edzőjéhez. Egyes modellek pedig érintőképernyővel rendelkeznek, és különféle applikációkkal is kompatibilisek, amelyek lehetővé teszik okostelefonról történő irányításukat. Ezen kívül léteznek pulzusmérőket és súlyzókat is tartalmazó szettek is, de van amikor még beépített polcok is tartoznak az eszközhöz. Íme, néhány fejlesztés a kínálatból.

Tempo

Ez az eszköz különösen alkalmas súlyemelős gyakorlatokhoz. Technikai szempontból nem is tükörnek, hanem inkább egy kisebb otthoni fitneszstúdiónak lehet tekinteni. A készülék több száz mozgásformát kínál, legyen szó erőnléti edzésről, magas intenzitású intervallum edzésről (HIIT), kardióról vagy helyreállító programról.

A mozgáskövetést a mesterséges intelligencia biztosítja, és 3D modellt készít az edzést végző személyről, akit mozgás közben folyamatosan monitoroz és visszacsatolást küld az edzőjének is.

A készlet különféle súlyzókat és teljes súlykészletet is tartalmaz. De a szett részét képezi egy pulzusmérő, egy masszázshenger és egy edzőszőnyeg is. A felszerelés az állványba épített szekrényben tárolhatók. A termék ára 1995 dollár (körülbelül 586 ezer forint).

Echelon Reflect Touch

Ez az 50 hüvelykes, érintőképernyős okostükör beépített kamerát és hangszórókat tartalmaz, a pulzusmérőhöz történő csatlakozást pedig Bluetooth-on keresztül teszi lehetővé. Több száz igény szerinti edzést kínál, idetartozik többi közt a kardió, a jóga, az erőnléti edzés, a pilates és az ökölvívás. A fitnesztükör igény szerint állványra helyezhető vagy falra szerelhető, külön felszerelés viszont nem tartozik hozzá.

A hasonló eszközöktől eltérően az Echelon kihasználja a közösségi médiában rejlő lehetőségeket. Feliratkozás után ugyanis a felhasználó bekerül a program pontalapú rendszerébe, amely a mért pulzusszint és az edzéssel töltött percek felhasználásával követi annak haladását, és lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen barátaival vagy akár versenyezzen is velük. Az okostükör 1640 dollárba kerül.

Mirror

A 2018-ban debütált termékről oldalunkon is olvashattak. A Mirror kiterjedt edzéskatalógusához való hozzáféréshez előfizetés szükséges, amely több ezer programot kínál. Ezek több mint 20 fitnesz kategóriát fednek le, beleértve a jógát, a kardiót, a „balerinaedzésként” is emlegetett barre-t, a bokszot és még sok mást. Az előlapba épített kamera révén a felhasználó az edzések alatt igény szerint egy-egy fitneszszakértővel is kapcsolatba léphet. A magánélet védelmét takarólap biztosítja.

A hasonló kategóriás termékek között karcsúnak számító modell tetszés szerint külön állványra helyezhető vagy falra szerelhető. A kapcsolódó alkalmazás segítségével a tükör képes csatlakozni a felhasználó okostelefonjához, aki utóbbi segítségével irányíthatja azt. A Mirror kompatibilis az Apple okosóráival és egyes Bluetooth-alapú pulzusmérőkkel is, így tulajdonosa folyamatosan nyomon követheti szívverését. Külön felszerelés viszont ehhez a termékhez sem tartozik. A Mirror 1495 dollárért érhető el.

Tonal

A tükör szakértők által írányított programokat kínál, amelyek lépésről lépésre vezetik végig a felhasználókat a kezdőknek, középhaladóknak és profiknak szánt edzéseken. Az érintőképernyős, könnyen felszerelhető kialakítással készült darabot a gép oldalából kihajtható, a felső és az alsó test átmozgatást segítő, állítható karokkal szerelték fel, így nincs szükség a hagyományos súlyzók használatára.

A tükör egyediségét a digitális súlyrendszer adja, amely mágnesek és elektromosság révén képes egyénre szabott súlyemelési lehetőséget nyújtani az edzést végző személynek. A rendszer a kifejtett erő és edzéstempó alapján, valós idejű adatokra építve kalkulálja ki a felhasználó számára megfelelő nehézségi szintet.

Az eddigiek közül legdrágábbnak számító 2995 dolláros (880 ezer forintos) tükörhöz edzőrúd, fitneszkötél, edzőpad, masszázshenger és edzőszőnyeg is tartozik. A felhasználó pedig okostelefonjához csatlakozva követheti nyomon előrehaladását, tűzheti ki elérni kívánt céljait, léphet kapcsolatba a többi Tonal-felhasználóval és találhat más módszereket a még hatékonyabb edzéshez.

Forrás: