Neuro:on – A legokosabb alvópartner

Neuro:on – A legokosabb alvópartner

Neuro:on – A legokosabb alvópartner

egészség

2 perc

Rengeteg módszer, telefonos alkalmazás létezik az alvással töltött idő hatékonyabbá tételére. Ezek egyik hiányossága, hogy nem volt megfelelő kereskedelmi forgalomban lévő eszköz az agyhullámok rögzítésére. Egészen mostanáig.

A Neuro:on puha habszivacs borítása alatt sokkal több rejtezik, mint amit az átlagos alvómaszk kinézete takar. Azon túl, hogy értelemszerűen kizár minden fölösleges fényt, bonyolult elektronikával rendelkezik, ami az emberi test minden rezzenését képes rögzíteni és megfelelő adatokat kinyerni belőle.

Három szárazelektródával az eszköz képes mérni az arcizom mozdulatait (EMG), a szem mozgását (EOG) és az agy elektromos hullámait is (EEG). Ehhez hozzácsapja a vérnyomást és a pulzust is, a test hőmérsékletét és a külső fény szintjét is.

Jogos a kérdés, hogy egy ilyen kis eszköz hogyan képes ennyi mindenre, ha ugyanezekhez az adatokhoz egy kórházban több elektródát, egy ujjcsipeszt és megannyi egyéb eszközt használnak? A válasz egyfelől abban rejlik, hogy katonai technológiát alkalmaznak (a pilóták sisakjában vannak hasonló elektródák), valamint hogy nincs szüksége a szerkezetnek olyan részletes információkra, mint amilyeneket egy orvosi vizsgálat megkíván.

Ezeket az adatokat természetesen nemcsak úgy nyersen öntik a felhasználóra, hanem egy erre a célra kifejlesztett többplatformos alkalmazást is ingyenesen elérhetővé tesznek az eszköz mellett. Ehhez az Intelclinic fejlett mesterséges intelligenciát programozott, amely személyre szabott alvásrendszert gyárt az eszköz segítségével.

A maszkot a tervek szerint év végén szállíthatják ki a Kickstarteren keresztüli finanszírozóknak, kereskedelmi forgalomba pedig valószínűleg 2015 januárjától kerül.