Nyugodtabb alvás az Apple jóvoltából

Nyugodtabb alvás az Apple jóvoltából

Nyugodtabb alvás az Apple jóvoltából

egészség

3 perc

A vállalat nemrég felvásárolta az alvási szokások követésével foglalkozó finn Beddit céget, és megerősítette, hogy a felhasználói információkat az Apple adatkezelési szabályzatának megfelelően fogják gyűjteni és felhasználni.

A Beddit termékeit 2015 vége óta lehet kapni az Apple Store-okban. Ezek az üzletek abban is segítik az amerikai óriáscéget, hogy a vásárlási adatok elemzésével első kézből nyerhessenek információt arról, melyik korosztály körében mely termékei népszerűek.

Fellélegezhetnek a nehezen alvók

A finn céget 2007-ben alapították mintegy 3,5 millió dollárból. Legfrissebb fejlesztésük, a Beddit 3 jelenleg nagyjából 150 dollárért vásárolható meg. Az érzékelőkből álló keskeny szalag körbeöleli az ágyat és alvással összefüggő adatot regisztrál. A termékleírás alapján ilyen paraméter egyebek közt az alvás időtartama és minősége, a pulzus, a testhőmérséklet, valamint a szoba hőmérséklete és páratartalma is.

A fejlesztők szerint a megfigyelés és a nyomon követés végső soron mindig fejlődéshez vezet. Ha teljesen természetesnek minősül a súly vagy a vérnyomás mérése, miért ne tennénk hasonlóképp az alvással is? Úgy vélik, hogyha valaki jobban ismeri az alvását, és tudja azt is, hogy milyen változtatásokra lenne szükség, akkor hosszú távon javulást tapasztalhat az alvásminőségében.

Arra azért nem érdemes számítani, hogy hamarosan Apple-logóval ellátott matracok kerülnének boltokba, inkább arról lehet szó, hogy a kaliforniai cég a finnek alvásmonitorozó mérési módszereihez akart hozzájutni. 

A jelenlegi információk szerint a Beddit honlapján az ügyfélszolgálat az eddig megszokott minőségben működik majd tovább, vagyis a jelenlegi vásárlók a belátható jövőben is gond nélkül hozzájuthatnak majd mind a termékekhez, mind pedig a szerviztámogatáshoz. Hosszú távon viszont kérdéses, hogy mi várható, a nagy gyártók ugyanis ritkán vásárolnak fel úgy cégeket, hogy azok korlátlan ideig függetlenül működhessenek. Bár ilyenre is akad példa, a frissen megszerzett Workflow-hoz például nemrég kiadtak egy funkcionalitást és adatbiztonságot növelő frissítést.

Forrás: TechCrunch