Nyugodtabb alvás hangvezérléssel

Nyugodtabb alvás hangvezérléssel

Nyugodtabb alvás hangvezérléssel

egészség

3 perc

A Hello megújított Sense alvásfigyelő rendszere már hangutasításokkal is irányítható, segítségével egyebek közt beállítható a hálószoba hőmérséklete és lekapcsolhatók a Philips Hue okosizzók.

A Sense with Voice ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint elődje, újdonságként azonban már hangvezérléssel is működtethető. A készlet két eszközt tartalmaz: egy gömb alakú központi szenzort és egy kisebb, tabletta alakú érzékelőt, mely a párnára rögzítve érzékeli tulajdonosa mozgását.

Korábban ezek csak a kapcsolódó okostelefonos alkalmazás segítségével voltak irányíthatók, most viszont elég annyit mondani, hogy „Oké, Sense”, és már be is állítható az ébresztés, elindítható az alvásminőség mérése, vagy ellenőrizhetők az olyan környezeti tényezők, mint a páratartalom és a hőmérséklet.

Intelligens segítség az álmatlanság ellen

A digitális mikrofonnak és a visszhang-kiszűrésnek köszönhetően a készülék minden felhasználói hangutasítást érzékel még akkor is, ha éppen szól az ébresztő. A kisebb rész is megújult, így könnyebben rögzíthető a párnára és akkumulátor-élettartama is hosszabb lett, a masszív külső borítás pedig a cég szerint „szinte elpusztíthatatlan”.

További változás, hogy a hőmérséklet, a fény, a levegőminőség, a páratartalom és a zaj mérésén felül immár az UV-sugárzás, a szén-dioxid és az illékony szerves vegyületek szintje, valamint a légköri nyomás is mérhető, amennyiben a tulajdonos úgy gondolja, hogy mindez hatással lehet alvásminőségére.

Ezen felül a rendszer kompatibilis a Philips Hue intelligens izzókkal és a Nest okostermoszttal, így igény szerint beállítható az ideális hőmérséklet, és az is megoldható, hogy az ébresztés a fények fokozatos erősítésével történjen. A cég azt ígéri, hogy a jövőben további intelligens otthoni berendezésekkel is összekapcsolható lesz majd a rendszer, és hangvezérléssel minden irányíthatóvá is válik.

A társaság annak idején 2,4 millió dolláros támogatást szeretett volna összegyűjteni a Kickstarteren, de a kampány annyira sikeres volt, hogy végül 10,5 millió dollárra tettek szert. Később azonban kiderült, hogy a készülék alapvető funkciója – az alváskövetés – nem működik túl jól, így a termék egy mutatós, de drága ébresztőórának lett titulálva a techportálok híreiben.

A készlet 149 dollárért (43 ezer forintért) vásárolható meg a cég weboldaláról, de Magyarországra csak az Amazonon keresztüli rendelés esetén szállítanak ki, ez esetben még nagyjából 15 ezres szállítási és vámköltséggel is számolni kell.

Forrás: Engadget