Okosbútor méri a pulzust

Okosbútor méri a pulzust

Okosbútor méri a pulzust

egészség

2 perc

Már számos viselhető eszköz segíti az egészségügy munkáját a fontos adatok otthoni mérésével, de a lehetőségek tárháza végtelen. Például már az otthoni kanapé is követheti a pulzust.

A Nova LifeStyles amerikai cég még tavasszal mutatta be a normál funkciók mellett egészségügyi mérésekre is alkalmas bútorcsaládját, amely nemes egyszerűséggel a Smart Health Furniture nevet kapta.

A bútorok pihenés közben mérik a használó pulzusát, vérnyomását, testsúlyát, légzési mutatóit és az esetleges alvási mérőket (már persze azoknál, akik elbóbiskolnak a tévé előtt).

A munkahelyén is nyerhet vele ha lehallgatja az asztal

A fejlesztés jó példája az észrevétlen technológiának, hiszen a cég a modern lakások megszokott ízlésére tervezte a szobaberendezéseket. A céljuk, hogy azok teljesen beleolvadó részei legyenek a lakásnak – legjobb esetben természetesen egy okosotthonnak.

A bútorok az adatok mérésén túl kapcsolatban állhatnak a helyi orvosokkal is, akik a beérkező információk alapján tanácsokat adhatnak a páciensnek, vagy esetleg behívhatják a rendelőbe, ha úgy ítélik meg, hogy mégis sürgős orvosi segítségre van szükség. 

A Smart Health Furniture kreatív megoldásként jelzi azt az irányt, hogy a rendelőben, kórházban történő vizsgálatok, felügyelet mellett otthon is egyre több mindent lehet mérni – egyre futurisztikusabb megoldásokon keresztül. Az egészségügyi távfelügyelet előtt pedig szintén új távlatok nyílhatnak meg az Internet of Things, vagyis a Dolgok Internetének köszönhetően. 

A technológia és az egészségügy ilyen formában történő találkozása a megelőzésben vagy krónikus betegségek esetén az otthoni kezelésben is fontos szerepet játszhat a jövőben. 

A Nova a korábbi bejelentések szerint tárgyalásokat folytat különböző bútoráruházakkal, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Kínában és Európában is, így az új bútorok akár még hozzánk is eljuthatnak. 

Forrás: Siliconangle.com