Okostrikóban sportolhatnak a gyerekek

Okostrikóban sportolhatnak a gyerekek

Okostrikóban sportolhatnak a gyerekek

egészség

2 perc

A viselhető fitneszeszközök piacán egyre több olyan találmány jelenik meg, amely karkötők helyett sportöltözékbe építi a szenzorokat és az „intelligens” alkatrészeket.

Hexoskin fejlesztését korábban már az okosruhák között egyszer bemutattuk. A kanadai székhelyű vállalkozás olyan felsőruházati termékeket gyárt, amelyek mindent tudnak, amit a Fitbit vagy a hasonló viselhető fitneszkészülékek.

Egy kényelmes ruhadarabba építették be a pulzus- és lépésszámlálót, illetve a vérnyomásmérőt, de olyan szenzorok is helyet kaptak, amelyek az alvás minőségét és az azzal töltött órák számát mérik. Az atléta mellett szükség van egy másik eszközre is, amely összegyűjti és rögzíti a mért adatokat.

A professzionálisabb fejlesztéseket természetesen nemcsak a felnőttek használhatják, ezért a kanadai cég úgy döntött, hogy gyerekméretben is elkészítik a terméküket: ezt Hexoskin Junior néven a 2015-ös CES-en mutatták be.  

A speciális felső fontos eleme lehet az iskolán kívüli sportolásnak, de az egyszerű, hétköznapi testnevelésórának is. Ha a gyerekek időnként egy-egy órát ebben a trikóban mozognak, akkor az pluszinformációkat adhat a tanároknak, hogy kinek milyen sportág ajánlható.  

Itt természetesen nemcsak az a szempont, hogy később profi sportoló legyen a diákból, hanem, hogy megszeresse a mozgást, és ne csak az „okoskütyük” és a számítógép legyen a fontos számára, de az egészségére is figyeljen – már gyermekkorában is.

Forrás: Bionicly.com