Okostükör segít a szépítkezésben

Kapcsolódó cikkek

Okostükör segít a szépítkezésben

Okostükör segít a szépítkezésben

egészség

2 perc

Most már nem csak Hófehérke mostohája beszélgethet a tükrével. A különféle okoseszközök célja általában a felhasználók életének megkönnyítése. A Novera más szemszögből közelíti meg ezt a célkitűzést, és fejlesztésük pozitív mondatokkal szeretné növelni a felhasználók önbizalmát.

Mindezért azonban szó szerint elég nagy árat kell fizetni, a kizárólag Japánban előrendelhető asztali tükör ugyanis adók és szállítás költség nélkül 400 fontba (vagyis kb. 145 ezer forintba) kerül. A gyártó honlapja szerint a kiszállítás 2019 folyamán várható, bővebb információ azonban egyelőre nem áll rendelkezésre.

A készülék a beépített intelligens technológiának köszönhetően képes érzékelni a felhasználó stressz-szintjét és az arcbőrén megjelenő különféle egészségügyi problémákat. Az arcfelismerést követően a kapcsolódó adatok titkosítva kerülnek feltöltésre a felhőbe. Az ígéretek szerint minél jobban kiismeri a tükör a tulajdonosát, annál pontosabb mérésekre és megállapításokra lesz képes.

Társ a mindennapokban

A kiterjesztett valóság (AR, augmented reality) technológiának és a tükör mindkét szélére beépített LED tényeknek köszönhetően a felhasználó különféle sminkeket is kipróbálhat. Az eszközzel beszélgetni is lehet: anima karakterek férfi szinkronhangja válaszol a szépítkezés közben elhangzottakra.

A cél az is, hogy a használó napi szinten követhesse arcának változását, és az okostükör segít a vonások ellazításában is. A Novera azt ígéri, folyamatosan frissíti és újabb funkciókkal látja majd el az eszközt.

Első körben ezer darab speciális tükröt gyárt a cég. Ez azonban várhatóan nem lesz elég, hiszen már az első rendelési napon kétszázan jeleztek vásárlási szándékukat. Úgy tűnik tehát, hogy van piaci igény az ilyen típusú fejlesztésekre. Ami viszont biztos, hogy jelenleg csak a japánul beszélők számára elérhető a termék, és nincs arra utaló jel, hogy a gyártó ezen változtatni szeretne.

Forrás: