Piacra dobják a Razer világító okosmaszkját

Kapcsolódó cikkek

Piacra dobják a Razer világító okosmaszkját

Piacra dobják a Razer világító okosmaszkját

egészség

1 perc

A leginkább a gémerek és e-sport rajongók körében ismert cég bejelentette, hogy a Project Hazel néven futó, a 2021-es CES alatt bemutatott koncepciótermék nemsokára tömeggyártásba kerül. A hírről a kaliforniai vállalat ügyvezetője, Min-Liang Tan számolt be.

Hiába az oltás, úgy tűnik, a koronavírus okozta veszélyek és megbetegedések egyelőre nem tűnnek el az életünkből. Arcmaszkokra továbbra is szükség van, nem meglepő tehát, hogy a Razer a tervek megvalósítása mellett döntött.

A maszkviselés több nehézségére is kínálnak megoldást az újítás. Az N95-ös eszköz használat közben cseréli a levegőt, erről a leválasztható, tölthető, állítható erősségű ventilátorok gondoskodnak.

A benne elhelyezett mikrofonok felerősítik és könnyebben érthetővé teszik viselőjének beszédét. Ezt segíti az is, hogy maga a szerkezet átlátszó, vízálló, fényes műanyagból készült, így mások számára is folyamatosan követhető az illető szájmozgása. Méghozzá sötétben is, mert a vírus elleni védelmet segítő eszköz a Razer termékekre jellemző, különleges RGB Chroma világítást is kapott.

A belső LED-es fények különböző színekkel halványan világítanak, míg a kívül elhelyezett LED-ek a szerkezet töltöttségi szintjét jelzik. A hozzá tartozó dokkoló a belehelyezett eszközt a vezeték nélküli töltés közben UV-fénnyel sterilizálja.

A tervezők a fenntarthatóságra is gondoltak, a szájrész két oldalán látható, kerek tokokban elhelyezett filterek cserélhetők, illetve maga a maszk újrahasznosított műanyagból készül.

Arról egyelőre nincs arról hír, mikor és mennyiért kerül a boltokba a high-tech védőfelszerelés. A biztonságos használat előtt viszont mindenképpen szükség van arra, hogy az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) és más egészségügyi hatóságok is engedélyezzék.

Forrás: