Sokat segít a telemedicinás vércukormérő – a járványban is

Kapcsolódó cikkek

Sokat segít a telemedicinás vércukormérő – a járványban is

Sokat segít a telemedicinás vércukormérő – a járvány során is

egészség

1 perc

A közelgő Diabétesz Világnap alkalmából ezer darab csaknem laboratóriumi pontosságú okoskészülékkel gazdagodik a hazai háziorvosi ellátás a 77 Elektronika Kft. felajánlásának köszönhetően.

A felajánlott Dcont eszközök a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (SE ÁOK) Családorvosi Tanszékével együttműködésben az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumán keresztül kerülnek kiosztásra.  Első körben azok a háziorvosok a kapják meg a modern eszközöket, akik korábban részt vettek a régió eddigi legkiterjedtebb kockázatalapú diabetes-szűrésében, a FINDRISK kérdőíves vizsgálatban.

Fontos a koronavírus-járvány elleni védekezés

Az innovatív készülékek pótolhatatlan segítséget jelentenek a rendelőkben, hiszen a háziorvosoknak kiemelkedő szerepe van a cukorbetegek kiszűrésében és gondozásában. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy pontos és megbízható adatokkal rendelkezzenek a betegek vércukorszint-adatairól és állapotuk esetleges ingadozásairól.

Különösen fontos ez a jelenlegi járványügyi helyzetben, mivel a diabétesszel élők esetében nagyobb a fertőzés kockázata, és a koronavírus okozta megbetegedés súlyosabb szövődményekkel járhat náluk. A vércukorszint ingadozásának elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzék az értékeket, és folyamatosan konzultáljanak vagy kapcsolatban legyenek orvosukkal.

Cél: az edukáció és az orvos-beteg kommunikáció segítése

Ennek támogatására hozta létre az orvostechnikai eszközöket fejlesztő cég 2010-ben a Dcont eNAPLÓ rendszert és a hozzá kapcsolódó mobilalkalmazást. Az ingyenesen elérhető rendszerben a betegek online rögzíthetik mérési adataikat, az elfogyasztott szénhidrátmennyiséget, a bevitt inzulin mennyiségét, valamint az általuk végzett fizikai aktivitást.

A szakorvosok ezáltal gyorsan és könnyedén elemezhetik az értékek alakulását, és annak megfelelően módosíthatják a betegek terápiáját – bárhol, bármikor. A most felajánlott 1000 darab készülék ezzel a rendszerrel összekapcsolható, és egyben hangjelzésekkel ösztönzi a felhasználót a rendszeres mérésre.