Ultrahang okosan: új lehetőségek a képalkotásban

Kapcsolódó cikkek

Ultrahang okosan: új lehetőségek a képalkotásban

Ultrahang okosan: új lehetőségek a képalkotásban

egészség

2 perc

A technológia a Philips Lumify FDA által engedélyezett, okostelefonra csatlakoztatott ultrahangos rendszerére és az Innovative Imaging Technologies (ITT) multidiszciplináris egészségügyi együttműködési platformjára, a Reacts-re épül.

Dr. Yanick Beaulieu, az ITT alapító-vezérigazgatója elmondta: a Philips Lumifyban és a hasonló technológiai megoldásokban rejlő lehetőségek megváltoztathatják az oktatást és a különféle betegellátási modelleket, valamint pozitív változásokat eredményezhetnek az egészségügyben. „Az orvosok évek óta igyekeznek olyan rendszereket alkotni, amelyek valós idejű, interaktív teleultrahangos tudással rendelkeznek. És most végre sikerült” – tette hozzá.

A rendszer működése okostelefonon vagy más okoseszközön alapul. Hívás közben az arckamera használatával a felhasználónak lehetősége van egy távoli kollégával direktben konzultálni. Az előlapi kamera segítségével pedig az ultrahangfej pontos pozícióját mutatni, vagy az ultrahangkép élő „közvetítését” bekapcsolni, melyet aztán mindkét fél egyidejűleg tanulmányozhat.

Széles körű megoldás

A szakértői konzultáción túl mindez új lehetőséget jelent az oktatási intézményeknek, a sürgősségi osztályoknak, a katasztrófavédelemnek, de segítheti szatellit-klinikák munkáját is. Ezt erősítette meg Randy Hamlin, a Philips Point-of-Care üzleti vezetője is, aki úgy nyilatkozott, a „minden egyben” (all-in-one) megoldás a mobilitás és megbízhatóság ötvözésével új távlatokat nyit az orvosok közötti együttműködésben, az oktatásban és a továbbképzésben.

A Philips más egészségügyi területen is tett eredményesen fejleszt. Tavaly a vállalat további FDA engedélyt kapott az eCareCoordinator nevű, távolról elérhető egészségügyi alkalmazáshoz. Ennek használatával az orvosok hozzáférhetnek a csatlakoztatott berendezések által gyűjtött információk napi összefoglalójához.