Úton a digitális egészségügy felé

Úton a digitális egészségügy felé

Úton a digitális egészségügy felé

egészség

1 perc

A Juniper kutatása szerint 2020-ra több mint 150 millióra tehető majd azoknak a száma, akik egészségügyi állapotukat telefonos applikáció, webes portálok vagy SMS-szolgáltatások segítségével fogják követni.

A fejlett országokban a népesség elöregedésével párhuzamosan egyre nő azoknak a száma, akik otthoni ápolásra szorulnak. Szerencsére a digitális egészségügyi rendszereknek köszönhetően technológiai szempontból egyre inkább adott, hogy az orvosi ellátás és megfigyelés már távolról is végrehajtható legyen. Így a Dolgok Internetére épülő, IoT-alapú fejlesztések is hozzásegíthetik az ágazatot ahhoz, hogy bizonyos területeken nagyobb beruházások nélkül is jobb ellátást biztosítsanak a pácienseknek.

Okoseszközök a jövő háziorvosainak ajánlásávalA digitális egészségügyi fejlesztések például lehetővé teszik cukorbetegség esetén a beteg távolból történő figyelését is. A 24 órás megfigyelés előnye, hogy sokkal pontosabb, valós idejű adatokat kaphat a kezelőorvos a páciens állapotáról.

A felhasználók önmaguk is egyre többet tehetnek az egészségükért, gyógyulásukért az IoT-n keresztül is, hiszen az okostechnológia terjedésével egyre több viselhető eszköz és egészségügyi applikáció jelenik meg, amelyek közül kiválasztják a számukra leginkább megfelelő megoldást.

Forrás: IoT Now