Vércukormérés tű és szúrás nélkül

Vércukormérés tű és szúrás nélkül

Vércukormérés tű és szúrás nélkül

egészség

1 perc

A Google új szabadalmat adott be egy olyan apró eszközre, amely segítségével fájdalommentesen és gyorsan mérhető a vércukorszint.

Az új fejlesztésről egyelőre kevés konkrét információ látott napvilágot, annyit lehet tudni, hogy egy kisebb kézi eszközről van szó, amely valószínűleg Android rendszert futtat, és vezeték nélkül kommunikál.

A készülék mikrorészecskéket juttat a szervezetbe, és ezek a részecskék annyi vért képesek összegyűjteni, amiből megállapítható a vércukor pontos szintje. Az eszköz legfőbb előnye a fájdalommentesség, hiszen állítólag még egy tűszúrásnál is kevesebb fájdalommal jár, így kényelmesebbé teheti a cukorbetegek életét.

Természetesen nem feltétlenül várható, hogy valóra is válik az innováció, hiszen nagyon rengeteg olyan szabadalomra benyújtott találmány van, amely végül a prototípus fázisáig sem jut el. A Google Life Sciences laboratórium korábbi találmányaival (például a vércukorszint-mérő kontaktlencsével) összevetve ugyanakkor jól látszik az irány, amerre a kutatók haladnak.

Nem a Google az egyetlen cég, amely ilyen eszközök fejlesztésén dolgozik, például a Darpa Tasso nevű alvállalkozója is a könnyű és fájdalommentes vércukormérési megoldások kutatásával foglalkozik.

Forrás: Yibada