Virtuális orvosok dolgozhatnak az egészségügyben

Kapcsolódó cikkek

Virtuális orvosok dolgozhatnak az egészségügyben

Virtuális orvosok dolgozhatnak az egészségügyben

egészség

1 perc

Az Ada Health 47 millió dollár finanszírozáshoz jutott, ezzel közelebb kerültek ahhoz, hogy fejlesztésük „az egészségügy Alexájává” váljon.

A berlini székhelyű cég az Access Industries befektetési társaságon keresztül jutott forrásokhoz. Külön érdekesség, hogy a befektetők között szerepel William Tunstall-Pedoe is, a Siri-hez hasonlító Evi alkalmazás fejlesztője. Ezt a megoldást később az Amazon vásárolta meg, hogy az alapján dolgozza ki saját virtuális asszisztensét, az Alexát.

A technológia is orvosolhatja az egészségügy problémáit

A tőkebefektetést a mesterséges intelligencia (Al) által vezérelt applikáció fejlesztésére, új munkatársak felvételére és egy amerikai egység kialakítására fordítják majd.

Az Ada felhasználói bázisában kimagasló növekedés tapasztalható: a cég adatai szerint a 2016-os indulás óta mintegy 1,5 millióan vették igénybe a szolgáltatást. Az online chatfelület (chatbot) segítségével a felhasználók értelmezhetik tüneteiket, majd valódi orvosokkal vehetik fel a kapcsolatot.

A következő hat év során a társaság világszintű egészségügyi hozzáférést szeretne kialakítani. Ennek lényege, hogy a kezdeti adatfelvételt és azok kiértékelését az AI-alapú program végzi el, majd egy orvos folytatja a konzultációt.

Az Ada a jövőbeli egészségügyi ellátást még inkább páciensközpontúnak képzeli el, ahol az emberek nyomon követhetik saját egészségügy mutatóikat, az orvosok munkáját pedig támogatja a mesterséges intelligencia adatelemzési képessége is. Ehhez a berlini cég olyan csapatot állított össze, amelyben helyet kaptak releváns tapasztalatokkal rendelkező egészségügyi és az AI-szakértők is.

Forrás: TechCrunch