A futók többsége mobilfüggő Átlépte a tízezret a Runaddict futóalkalmazás letöltéseinek száma, miután több száz új felhasználó telepítette az appot az NN Night Run futóverseny alkalmából. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3037/articles/20170809145416/futas-okostelefon.jpg

A futók többsége mobilfüggő

2017. augusztus 9. 15:20
2'
Átlépte a tízezret a Runaddict futóalkalmazás letöltéseinek száma, miután több száz új felhasználó telepítette az appot az NN Night Run futóverseny alkalmából. Ez nem is meglepő annak fényében, hogy egy friss felmérés szerint már minden második amatőr futó az okostelefonjával indul sportolni.

Az NN Night Run Budapest résztvevőinek növekvő száma is alátámasztani látszik, hogy a futás egyre népszerűbb Magyarországon – erre mutatott rá a biztosító online kutatása is. A felmérés alapján az interneteléréssel rendelkező magyarok már csaknem 29 százaléka fut legalább heti egyszer, egy alkalommal átlagosan 4,3 kilométert.

RunIQ – Okosóra futóktól futóknak

A futók 54 százaléka mobiltelefonnal vág neki a napi távnak, többnyire (84 százalék) azért, hogy mérjék, hány kilométert futottak. A sportolás részleteit 56 százalékuk követi, 35 százalékuk pedig arra kíváncsi, mennyi kalóriát égetett el.

Az edzés célja a válaszadók 58 százaléka szerint a fittség megőrzése, 43 százalékuk kikapcsolódik futás közben, minden harmadik ember pedig fogyni szeretne. A kutatásból az is kiderül, hogy a megkérdezettek kétharmada örülne annak, ha egy futóalkalmazással pontokat gyűjthetne, amelyeket különböző futáshoz szükséges sportfelszerelések és kiegészítők vásárlására fordíthatna.

Több százan vették igénybe az alkalmazást az NN Night Run futóversenyen is, melyen extra runaddict pontokat gyűjthettek a futók. A gyűjtött pontokat augusztus 4-től már jótékony célokra is beválthatják a felhasználók, a kedvezmények között ugyanis elérhető a Bátor Tábor támogatásának lehetősége is. A beváltott pontok után az NN Biztosító nyújt támogatást az alapítványnak. 

A runaddict felhasználói a megtett kilométerekért cserébe pontokat gyűjthetnek, melyeket az alkalmazás partnereinél kedvezményekre válthatnak be. Az applikáció emellett listázza a közelgő futóversenyeket is és a futók az appon keresztül könnyen navigálhatnak a nevezési oldalakra, de a biztosító további kedvezményeket és szolgáltatásokat is nyújt a sportolóknak az applikáción keresztül.

A figyelmébe ajánljuk:

Okosmegoldások a vízilabdában

A magyar női vízilabda-válogatott munkáját is számos technológiai fejlesztés segíti: a fiziológiai adatok mérésén túl a meccsek részletes videós kiértékelése is sokat lendíthet a játékosok teljesítményén.

Okosórától várja a fellendülést a Fitbit

A vállalat neve néhány éve még egyet jelentett a viselhető kiegészítőkkel, ma részvényeik mindössze egytizedét érik a 2015-ös csúcsnak. A cégvezetés most egy új megközelítéstől várja a visszatérést.
Olvasson még a témában:

Biztosítási csomag része lehet az Apple Watch

A kiszivárgott hírek alapján a kaliforniai gyártó és az Aetna biztosító partneri kapcsolatra léphet. A tervek szerint egy speciális egészségügyi program keretén belül juttatnák el az Apple okosóráit a társaság ügyfeleihez.

Kiberkockázatok a szívben

Az Egyesült Államok egészségügyi berendezéseket ellenőrző hivatala (FDA) elrendelte az egyik pacemakergyártó készülékeinek frissítését, ugyanis komoly hiányosságokat fedeztek fel a biztonság terén.