Handrop – Okosfejlesztés a kézfogásokhoz A nem éppen szokványos irodai eszköz célja, hogy mérsékelje vagy megszüntesse a kéz túlzott izzadását. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2901/articles/20170616132157/tenyer-izzadas.jpg

Handrop – Okosfejlesztés a kézfogásokhoz

2017. június 16. 21:05
1'
A nem éppen szokványos irodai eszköz célja, hogy mérsékelje vagy megszüntesse a kéz túlzott izzadását.

A perui startup által kifejlesztett készülék megalkotását személyes érintettség vezérelte. Tony Cueva Bravo ugyanis hiperhidrózisban, azaz fokozott izzadásban szenved. A betegség például a kézfogásoknál is sok kellemetlenséggel jár számára. A 24 éves fiatalembert elsősorban az ösztönözte, hogy megkönnyítse saját és sorstársai helyzetét, így hát külön fejlesztői csapatot hozott létre, a munka eredményeként pedig megszületett a Handrop.

A narancssárga és fehér színű, íróasztalra tervezett eszköz első ránézésre egy számítógépes egérre hasonlít, a rugalmas fémfelület alatt azonban valójában beágyazott elektródák sorát rejti, és vezeték nélkül csatlakozik a felhasználó okostelefonjához. Használatához mindenképpen szükség van a kapcsolódó applikációra, amellyel meghatározható az izzadás mértéke, így a kalibrációnak köszönhetően a teljes folyamat személyre szabható.

Ezek után a probléma mértékétől függően 5 és 15 perces kezelést ajánlanak a fejlesztők. Ilyenkor a felhasználót több intenzív impulzus éri, ami ellensúlyozza azokat az idegrendszeri jeleket, amelyek a túlzott izzadási folyamatot beindítják. A készülék egyszerre csak egy kézzel használható, ami megnöveli a kezelések idejét. Az eszköz előnye viszont, hogy a beépített akkumulátorának köszönhetően bárhová elvihető.

Az ötletgazda szerint lehet, hogy mindez elsőre bonyolult folyamatnak tűnik, azonban nagy megkönnyebbülést jelenthet a hiperhidrózisban szenvedők számára. Nagyon fontos azonban, hogy egészséges emberek nem használhatják a készüléket, esetükben ugyanis ezzel károsodhatnak a verejtékmirigyek. A szakember szerint heti három alkalommal, egy hónapon át történő használattal drasztikusan csökkenthető a tenyér izzadásának mértéke, folyamatos használattal pedig akár meg is szüntethető a túlzott verejtékezés.

A hiperhidrózis egyébként egyre többeket érintő probléma, amelyre az utóbbi években több vállalat is próbált megoldást találni. A Handrop előnye, hogy használata nem olyan fájdalmas, mint a botox-kezelés, az iontoforézis gépekkel ellentétben pedig nem igényel külön kézi hangolást. Az eszköz várhatóan idén decembertől, 180 dollár körüli bevezető áron lesz majd elérhető.

Forrás: Engadget

A figyelmébe ajánljuk:

Tömegeknek segíthetnek az egészségügyi okosfejlesztések

Más cégekkel ellentétben a Samsung az idősödő népesség miatt több lehetőséget lát diagnosztizálására is alkalmas egészségügyi készülékekben, mint a robotokban. A viselhető kiegészítők például segíthetnek a betegségek korai felismerésében és a kórházon kívüli állapotfelmérésben is – számolt be róla a Readwrite.com.
Olvasson még a témában:

Biztosítási csomag része lehet az Apple Watch

A kiszivárgott hírek alapján a kaliforniai gyártó és az Aetna biztosító partneri kapcsolatra léphet. A tervek szerint egy speciális egészségügyi program keretén belül juttatnák el az Apple okosóráit a társaság ügyfeleihez.

Kiberkockázatok a szívben

Az Egyesült Államok egészségügyi berendezéseket ellenőrző hivatala (FDA) elrendelte az egyik pacemakergyártó készülékeinek frissítését, ugyanis komoly hiányosságokat fedeztek fel a biztonság terén.