Intelligens hallókészüléket támogat az Apple Az új eszköz azon túl, hogy bizonyos esetekben képes a hallást részlegesen visszaállítani, kapcsolódik az iPhone-okhoz is. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3009/articles/20170727151158/hallokeszulek.jpg

Intelligens hallókészüléket támogat az Apple

2017. július 28. 13:10
4'
Az új eszköz azon túl, hogy bizonyos esetekben képes a hallást részlegesen visszaállítani, kapcsolódik az iPhone-okhoz, így például a telefonhívásokat közvetlenül a viselő fülébe irányíthatja.

Az úgynevezett cochleáris implantátum (CI) a belső fülben található szőrsejtek szerepét átvéve továbbítja a hangjeleket az agyba, gyakorlatilag helyettesítve a siketek és nagyothallók esetében rosszul működő részeket. A belső implantátumot egy külső hangprocesszor segíti, mely könnyebben cserélhető, és különböző „okos” funkciókkal is rendelkezhet. A Cochlear vállalat legújabb modellje, a Nucleus 7 például közvetlenül az iPhone-hoz kötheti a működését.

Korábban is voltak olyan hallókészülékek, melyekhez a gyártó külön applikációt fejlesztett, hogy azon keresztül lehessen az eszköz beállításait (elsősorban a hangerőt) módosítani, így például a Nucleushoz is fejlesztettek hasonlót, éppen az előző verzióhoz.

Áttörés jöhet a hallókészülékeknél – beszállt az Apple

Csak az Egyesült Államokban mintegy 50 millió ember küzd hallásproblémákkal, így az Apple általános protokollt fejlesztett ki a hallókészülékekre. Ez azt jelenti, hogy a Nucleus 7 megvásárlása után nincs szükség külön applikáció letöltésére, az iPhone belső menüjéből külön elérhető egy „hallókészülékek” menüpont, mely könnyen párosítja a két eszközt.

Ezután a telefon segítségével állítható a hallókészülék hangereje, de közvetlenül a fülbe továbbítja az értesítéseket és a telefonhívásokat is.  A Bluetooth segítségével csatlakozó szerkezet ráadásul nagyobb akkumulátorral rendelkezik, mint elődje, mindemellett pedig sokkal kisebb és könnyebb is, így alkalmas lehet kisebb gyerekek számára is.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) júniusban adta meg az engedélyt az orvosi célú eszköz forgalomba hozatalára. Chris Smith, a Cochlear vezérigazgatója szerint az új modell teljesen új élményeket biztosíthat a hallássérültek egy része számára, akár olyanokat, melyet korábban egyáltalán nem volt lehetőségük megtapasztalni. Példaként említette a jó minőségű sztereó zenehallgatást vagy az iPhone-nal való videotelefonálást.

Forrás: TechCrunch

A figyelmébe ajánljuk:

Hatalmas lehetőségek a digitális egészségügyben

A digitális fejlesztések iránti érdeklődés világszerte exponenciális mértékben nő. Annyi már így az év első felén túl leszögezhető, hogy a szektorban korábban szokatlan méretű beruházások zajlottak. Az új megrendelések mellett eltörpülnek a korábbi megegyezések, hiszen egyre több befektető ismeri fel az ágazat átalakításában rejlő potenciált.
Olvasson még a témában:

Biztosítási csomag része lehet az Apple Watch

A kiszivárgott hírek alapján a kaliforniai gyártó és az Aetna biztosító partneri kapcsolatra léphet. A tervek szerint egy speciális egészségügyi program keretén belül juttatnák el az Apple okosóráit a társaság ügyfeleihez.

Kiberkockázatok a szívben

Az Egyesült Államok egészségügyi berendezéseket ellenőrző hivatala (FDA) elrendelte az egyik pacemakergyártó készülékeinek frissítését, ugyanis komoly hiányosságokat fedeztek fel a biztonság terén.