A CES-en mutatkozott be az Eve Light Strip

Kapcsolódó cikkek

A CES-en mutatkozott be az Eve Light Strip

A CES-en mutatkozott be az Eve Light Strip

energia

1 perc

A TEchRadar szerint az újabb LED-es fényszalag a Philips hasonló termékének riválisa lehet.

A két méter hosszú Eve Light Strip a hátoldalán található ragasztó segítségével a lakásban bárhová felerősíthető. Népszerű helynek számít a kanapé mögötti rész, a polcok, a konyhapult, illetve a számítógép vagy a televízió mögötti terület is.

Az egyenként szintén kétméteres Eve Light Strip Extensions csíkokból pedig akár öt darab is összeerősíthető, így tíz méter hosszúságú fényszalag is nyerhető. A LED-csíkok egyébként méretre vághatók, viszont a csatlakozókábel nélküli levágott részek már nem működőképesek.

Az Apple HomeKit-kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználó iPhone-ja segítségével is bármikor megváltoztathatja a fények színét, és az Eve applikációban is elérheti a teljes színspektrumot.

Nagyobb fényerő

A TechRadar szerint a Philips Hue Light Strip Plus-szal összehasonlítva a legfőbb különbség a fényerősségben van. A Philips Hue esetében ez 1600 lumen, míg az Eve-nél 1800, így ez a jelenleg elérhető „legragyogóbb” HomeKit-kompatibilis fénycsík. A fényerősség egyébként a második és harmadik kétméteres darab hozzáadásakor sem csökken.

További előny, hogy az áramellátáshoz nincs szükség külön hálózati csatlakozási pontra (azaz hubra), a kapcsolódás ugyanis Apple TV, HomePod vagy iPad segítségével lehetséges.

Az Eve Light Strip ára 79 dollár, a hozzákapcsolható kétméteres részeké pedig 49 dollár (ez országonként eltérhet). A Hue esetén utóbbi fele ennyibe kerül, viszont fele olyan hosszú is, mivel egyméteres.

Összefoglalva elmondható, hogy az Eve esetén nagy előny lehet a könnyű beállíthatóság és az Apple smart home rendszerével való kompatibilitás, viszont hiányosságnak számít a hagyományos villanykapcsolókkal történő kezelhetőség.