A Leviton okoskapcsolói a Nesttel is együttműködnek

Kapcsolódó cikkek

A Leviton okoskapcsolói a Nesttel is együttműködnek

A Leviton okoskapcsolói a Nesttel is együttműködnek

energia

2 perc

A New York-i székhelyű cég a felhasználóbarát szemlélet jegyében azt szeretné elérni, hogy termékei kompatibilisek legyenek a piacon létező minden intelligens hubbal, hálózattal és hangszóróval.

Az okoskapcsolókat is gyártó cég március végén jelentette be, hogy partnerségre lépett a Nesttel. Ennek eredményeként a Nest Learning termosztáttal, a Nest kamerával vagy a Nest Protecttel rendelkező tulajdonosok egy ingyenes applikáció segítségével kapcsolódhatnak a Leviton okoskapcsolóihoz.

A Leviton Decora kapcsolói, fényerőszabályozói és csatlakozói WiFi-n keresztül használhatók, távolról is ki-be kapcsolhatók, valamint igény szerint előre meghatározott időpontokra is ütemezhető az átkapcsolásuk. Ezen kívül akár egyénre szabott beállítások is megadhatók, például a filmnézéshez gombnyomásra halvány hangulatvilágítás lehet a nappaliban.

A kaliforniai céggel való együttműködés kibővíti az elérhető funkciók körét. Ha például a Nest okoskamerája mozgást érzékel a teraszon, vagy a Nest Protect a szén-monoxid-szint emelkedését méri a szobában, akkor a Decora világítás a beállításoktól függően azonnal bekapcsol, vagy villogással figyelmeztet a bajra. Ha pedig a Nest termosztát észleli, hogy a tulajdonos hazaér, vagy éppen elhagyja otthonát, akkor beállítható, hogy egyúttal a fények is automatikusan felgyulladnak vagy elalszanak.

A hangvezérlés is működik

A Nesttel közös tulajdonságoknak leginkább a „reagáló” vagy az automatizált funkciók esetén lehet hasznát venni, önmagukban véve azonban nem adnak túl sok irányítási lehetőséget. A szabályozáshoz ugyanis szükség van a Leviton alkalmazására is. A vezérléssel kapcsolatban ugyanakkor jó hír, hogy a vállalat már integrálta WiFi-n keresztül működő készülékeit az Amazon Alexa és a Google Asszisztens rendszerébe, így a felhasználók hangutasításokkal is irányíthatják az eszközöket.

Az Apple HomeKit és a Samsung SmartThings tulajdonosai azonban már kevésbé jártak jól. Habár a Levitonnak vannak olyan intelligens eszközei, amelyek kapcsolódnak a HomeKit vagy a Z-Wave intelligens otthoni ökoszisztémákhoz, ezek azonban elkülönülnek a vállalat WiFi-s készülékeitől, így nem képesek a Nesttel, az Alexával vagy a Google Asszisztenssel való együttműködésre. Bár ez azt jelenti, hogy a cég termékeit a tulajdonosok nem minden esetben használhatják felváltva az egyes otthoni platformokon, a Nesttel való partnerség mégis jelentős előrelépésnek tekinthető a Leviton életében.

Forrás: