Alexa már a karácsonyfát is vezérelheti

Kapcsolódó cikkek

Alexa már a karácsonyfát is vezérelheti

Alexa már a karácsonyfát is vezérelheti

energia

1 perc

Ha valaki esetleg úgy érzi, hogy a virtuális asszisztens átvette volna az irányítást az élete felett, most újabb érvet kaphat erre. Alexa ugyanis idén már a karácsonyfát is képes irányítani.

Az Amazon novemberben piacra dobta a hanggal aktiválható, „intelligens” karácsonyfáját, amely együttműködik Alexa digitális asszisztenssel, hogy a karácsonyi készülődés (vagy sok esetben inkább káosz) közepette legalább a karácsonyfával ne kelljen annyit bajlódniuk az elfoglalt családoknak.

A nemes egyszerűséggel „Mr. Christmas” névre hallgató, kb. 213 centiméter magasságú Douglas fenyő olyan LED-fényekkel díszíthető fel, amelyek a felhasználó hangutasítására gyúlnak ki vagy alszanak el, valamint változtatják meg a színüket.

A fejlesztésben vélhetően közrejátszott az intelligens otthoni berendezések népszerűségének jelentős növekedése is. Az NPR és az Edison Research jelentése szerint például az amerikai felnőttek 21%-a rendelkezik már valamilyen intelligens hangszóróval. Számszerűleg ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban mára körülbelül 53 millió ember kér rendszeresen segítséget Alexától vagy más hasonló fejlesztéstől.

Az okos asszisztensekkel kompatibilis csatlakozók már nagyon is jelen vannak a piacon. Ezek révén a felhasználó hangutasításokkal szabályozhatja a fényeket és a kerti dekorációkat. Az új karácsonyfa azonban most egy lépéssel még tovább megy.

A választható fények és funkciók között megtalálható a piros, a zöld, a sárga, a kék, a változó színek, a ragyogás és még sok más. Az Amazon szerint a különleges fenyő valósághű látványt nyújt, köszönhetően például az 1750 darab tűzálló ágnak.