Az okosvilágítás miatt nevet vált a Philips lámpagyára

Kapcsolódó cikkek

Az okosvilágítás miatt nevet vált a Philips lámpagyára

Az okosvilágítás miatt nevet vált a Philips lámpagyára

energia

1 perc

Philips Lighting bejelentette névváltoztatási szándékát Signify-ra, termékeinek a márkaneve továbbra is Philips marad.

Az új cégnév választása abból ered, hogy a fény napjainkban intelligens kommunikációs eszközzé vált, ami összeköt és tartalmat hordoz. A holland társaság a Royal Philips vállalattal kötött licenszmegállapodása alapján továbbra is használni fogja a Philips márkanevet.

Eric Rondolat vezérigazgató szerint az új név egy további mérföldkő a vállalatuk átalakításának irányába. „Új nevünk egyértelműen tükrözi stratégiai célkitűzéseinket, és kiváló lehetőség arra, hogy egy megújult vállalati arculatot mutassunk be” – tette hozzá.

A Philips Lighting gyökerei 125 évre nyúlnak vissza, amikor Frederik és Gerard Philips 1891-ben, a holland Eindhoven városában megalapította a céget. Történelme során a vállalat számos világítástechnikai fejlesztéssel az iparág élén járt. Napjainkban a társaság a világ egyik vezetője a hagyományos, LED és alkalmazás-vezérelt világítástechnikai megoldásoknak, és a világ egyik legnagyobb internetalapú világítási hálózatával rendelkezik.

Az új név megfelel a Royal Philips-szel megkötött licencszerződés követelményeinek, amely a társaság nevének 18 hónapon belüli módosítását írja elő abban az esetben, ha a Royal Philips többé már nem többségi tulajdonos.

A névváltoztatási szándékot az alapszabály módosítása érdekében a részvénytársaság 2018. május 15-i éves közgyűlésén terjesztik elő. A Philips Lighting N.V. tőzsdén jegyzett neve, a LIGHT nem változik.