Célkeresztben a fenntarthatóság

Kapcsolódó cikkek

Célkeresztben a fenntarthatóság

Célkeresztben a fenntarthatóság

energia

2 perc

A tiszta energia forradalma már lezajlott, a fenntartható energia jövője pedig elkezdődött.

Idén október 17. és 18. között Koppenhágában rendezik meg Európa egyik legnagyobb, az InnoEnergy által szervezett energetikai eseményét, a The Business Booster-t (TBB). A „The Future is Now” gondolat köré épülő rendezvényre – amelyen a legmodernebb 150 fenntartható energetikával foglalkozó újítás is látható lesz  – több mint 30 országból 700 résztvevőt várnak.

Idén immár hatodik alkalommal szervezik meg a konferenciát, amelyen Európa leginnovatívabb startupjai találkozhatnak a legfőbb iparági képviselőkkel, a befektetőkkel és a közszféra vállalataival annak érdekében, hogy felgyorsítsák a tiszta energiára való áttérés folyamatát a kontinensen.

Fordított networking

Ebben az évben az InnoEnergy párhuzamos és fordított bemutatkozó előadásokat szervez. Az előbbiek keretén belül a különböző szakterületek vezetői ismertetik cégeik legújabb fejlesztéseit, illetve azt, hogy segítségükkel mely módon forradalmasították a tárolásra, szállítmányozásra, szélenergiára vagy épp az okosvárosokra szakosodott szektorokat.

A fordított előadások alkalmával az energiaszektor képviselői számára nyílik lehetőség, hogy felvegyék a kapcsolatot az InnoEnergy vállalkozóival, hogy fenntartható energetikai megoldásokat találjanak azokra a kihívásokra, amelyekkel szembesülnek.

Automatikus fűtésvezérléstől az okosmérőkig

Az idei kiállítók között megtalálható lesz a svéd székhelyű Northvolt, amely jelenleg Európa legnagyobb lítium-ion akkumulátorgyárának kiépítésén dolgozik. A németországi Betterspace ugyanakkor olyan alkatrészek megalkotását célozta meg, amelyek lehetővé teszik az ipari létesítmények automatikus fűtésszabályozását.

A svéd Watty a szabadalmazás alatt álló energiaadat-analitikai eszközét fogja bemutatni, amely a költségek, illetve az energiafelhasználás mértékének csökkentése érdekében egyetlen szenzorral felügyeli a háztartásokban fellelhető összes elektromos készülék fogyasztását.

A franciaországi DCbrain Big Data az összetett ipari hálózatok nyújtotta lehetőségek kihasználására és fenntartására fejlesztett megoldásokat, míg az észt Skeleton Technologies nagy teljesítményű energiatárolási megoldásokat dolgozott ki a grafén anyag úttörő felhasználása révén.

A résztvevőknek olyan világhírű tudósok tartanak előadásokat, mint például Daniel M. Kammen, a kaliforniai Berkley Egyetem energetikával foglalkozó professzora, aki a 2007-ben megosztott Nobel-békedíjat elnyert Éghajlat-változási Kormányközi Testület tagjaként számos jövőbe tekintő elemzés szerzője volt. Szintén felszólal az eseményen Robert Rosner, a Chicagói Egyetem Energiapolitikai Intézetének alapító igazgatója, Lars Aagaard, a Dán Energiaipari Szövetség vezérigazgatója és Michael Sen, a Siemens igazgatótanácsának tagja is.

A rendezvényre július 31-ig lehet előzetesen regisztrálni.