Okostipp a hidegebb hónapokhoz

Okostipp a hidegebb hónapokhoz

Okostipp a hidegebb hónapokhoz

energia

4 perc

Újabb versenyző lépett be az intelligens fűtés piacára: a Flow által gyártott Eco RF távoli diagnosztikát és irányítást is lehetővé tesz.

A brit Flow energetikai vállalat is csatlakozott az intelligens otthoni trend világához, új kazánjuk működését ugyanis annak tulajdonosa az okostelefonja segítségével is szabályozhatja. Mindez azt jelenti, hogy ha például a szokásosnál hamarabb érne haza a munkából, akkor még út közben átállíthatja a termosztátot, hogy érkezésekor előfűtött lakásba érkezzen. De ennek ellentéte is igaz, így az sem jelent többé problémát, ha a tulajdonos induláskor elfelejtette volna lekapcsolni a fűtést.

A gyártó szerint az Eco RF egyedülállóan innovatívnak számít a karbantartónak küldött figyelmeztetések terén is. Ha ugyanis valami nem úgy működne, ahogyan kellene, a szakember távolról is be tud jelentkezni a készülék rendszerébe, így a szükséges beállításokat akár az irodájából is megteheti, nem kevés időt és pénzt takarítva meg ezzel. A Flow szerint ez egyúttal arra is garanciát jelent, hogy termékük valóban a legnagyobb hatékonyságra törekszik.

Az okostermosztát önmagában véve nem számít újdonságnak. Több ilyen termék is elérhető már a piacon, köztük olyanok is, melyek képesek érzékelni, ha már senki sem tartózkodik az ingatlanban, és ebben az esetben maguktól kikapcsolnak, más darabok pedig az éppen aktuális időjárási körülmények függvényében állítják be a megfelelő hőmérsékletet.

Nem a fűtés az egyetlen terület, ahol az okosotthon a megtakarításban segíthet: a különféle intelligens izzók is jelentősen csökkenthetik az áramszámlát, sőt ma már komplett, világhálóra csatlakoztatott világítási rendszerek is elérhetők, melyek az egész lakás energiafelhasználását hatékonyabbá tehetik. Így a jövőben egyre inkább érdemes megfontolni egy-egy ilyen beruházást, arról nem is beszélve, hogy ezzel akár a környezet is jobban kímélhető.

Forrás: Which.co.uk