Hang és fény – Duplán okos az Astro villanykörtéje

Hang és fény – Duplán okos az Astro villanykörtéje

Hang és fény – Duplán okos az Astro villanykörtéje

energia

1 perc

Egyre nagyobb az okosizzókból a választék, amelyekkel talán a legkönnyebb elkezdeni a lakás felokosítását. Az Astro fejlesztése azonban új megközelítésben értelmezi, hogy mit is kell tudniuk az intelligens otthoni eszközöknek.

A nagyobb óriáscégek mellett sorra érkeznek a kisebb vállalkozások is, amelyek belépnek a Dolgok Internete piacára és újabb smart home kiegészítőket készítenek. Az Astro új termékcsaládja megkönnyítheti az átállást azok számára is, akik nem olyan lakásban élnek, ahová könnyedén felszerelhetőek lennének a bonyolult eszközök.

Csak hang legyen és fény

A Twist LED-es villanykörte bármelyik foglalatba becsavarható, és csupán 8-10 watt fogyasztás mellett akár 12 év is eltelhet, mire cserélni kell. Ami az igazi különlegessége, hogy beépített hangszóróval is rendelkezik. Természetesen ez nem teljesen új fejlesztés, de még mindig ritkaságnak számít, és egyelőre kevés jól működő megoldás van a piacon.

Az audioeszköz automatikusan felismeri az iOS AirPlay rendszerét és csatlakozik hozzá, onnantól kezdve pedig jó minőségű zenét játszhat bárhol a lakásban.

Futurisztikus és hagyományos

A Twist természetesen nemcsak hangszóróként funkcionál, hanem a LED nyújtotta lehetőségeket is kihasználja: különböző fényerővel is működhet, akkor is, ha maga a lámpatest erre nem képes. De azért a fejlesztőcsapat a régi bevált megoldásokat sem vetette el. Szerintük a mobilon keresztül való irányítás sokszor lassú és bonyolult, és az okosotthonokban is bőven elférnek a hagyományos kapcsolók. Éppen ezért egy analóg (de vezeték nélkül kommunikáló) fényerő-szabályozót is mellékelnek a termékhez.

Az Astro Twist már most előrendelhető, a 250 dolláros csomag része egy hangszóróval egybeépített villanykörte, két normál LED-izzó, valamint egy kapcsoló is.

Forrás: TechCrunch