Így is mérsékelhető a vízpazarlás

Kapcsolódó cikkek

Így is mérsékelhető a vízpazarlás

Így is mérsékelhető a vízpazarlás

energia

1 perc

A Phyn vízmonitorozó készülék segíthet a spórolásban, nem beszélve az esetleges csőtörés elkerüléséről.

A cég 12 millió dolláros befektetéshez jut két anyavállalatától, a Belkin Internationaltől és az Uponortól. A cél a minél nagyobb mértékű terjeszkedés az Egyesült Államokban és szerte a világon.

A 2018-as CES világkiállításon bemutatott Phyn Plus készülékkel a gyártó célja a víz, mint erőforrás megóvása, ami mind a magánszemélyeknek, mind a vállalkozások számára fontos lehet a fenntarthatóság és a rezsiköltségek miatt is.

A 850 dolláros készülék nem csupán a vízfogyasztást ellenőrzi, hanem a teljes rendszert monitorozza. Így képes megtalálni és azonosítani az esetleges szivárgásokat, valamint megelőzni a pazarlást. A Phyn Plus ugyanis érzékeli a víznyomás változását, így rögtön látható, ha esetleg baj van. Például ha elfagynak a csövek, szivárognak vagy repedés található rajtuk.

Az eszköz a mosogatótól a toaletten át a zuhanyig gyakorlatilag bárhol használható, beleértve a kültéri öntözőrendszereket is. A mért adatok a kapcsolódó okostelefonos applikációban tekinthetők meg, amely baj esetén automatikus értesítést küld a felhasználónak. A Phyn idővel képes „megjegyezni” a vízfolyás útját, hogy még nagyobb biztonsággal tudja jelezni a normálistól eltérő fogyasztást és az esetleges „rendellenességeket”.

A termékhez kapcsolódóan kísérleti program indult a az új-mexikói Santa Fe városával közösen. A dél-nevadai vízügyi hatóság pedig pénzvisszafizetési garanciát vállalt a Las Vegas-i fogyasztók részére.

Ryan Kim, a vállalat vezérigazgatója elmondta, Európában is szeretnének terjeszkedni, illetve a biztosítókkal és az önkormányzatokkal is szeretnének együttműködni.

Forrás: