Intelligens és energiahatékony megoldások a szállodaiparban

Kapcsolódó cikkek

Intelligens és energiahatékony megoldások a szállodaiparban

Intelligens és energiahatékony megoldások a szállodaiparban

energia

2 perc

Az amerikai Honeywell új generációs fejlesztése egységesíti az energiagazdálkodást, az okosvilágítást, a hangvezérlést, valamint a különféle biztonsági megoldásokat.

Az Inncom INNcontrol 5 automatizálási rendszer használatával figyelemmel kísérhető a kapcsolódó eszközök – például az Inncom e7 okostermosztát – működése, amivel növelhető az energiamegtakarítás, az üzemeltetés hatékonysága és a kiszolgálás színvonala is.

A program vállalatirányítási modult is magában foglal, melynek köszönhetően a piaci szereplők (például ingatlanközvetítők vagy cégmenedzsment) betekintést nyerhetnek a működési-üzemeltetési adatokba. Mivel a rendszeradatok testre szabhatók, így könnyedén alkalmazhatók az adott helyen például a hotelszobák megfelelő körülményeinek vagy a személyzet optimális létszámának biztosításához.

A megoldás segítségével központilag irányítható a zárak, valamint a szórakoztató elektronikai és más integrált adatátviteli rendszerek működése. Az INNcontrol 5 kompatibilis az Alexa virtuális asszisztenssel, így a világítás, az árnyékolás, a hűtés-fűtés és más kényelmi funkciók hangvezérléssel is szabályozhatók.

A Honeywell Sentience adatelemzési platformja az okoseszközök és a szenzorok közötti kommunikáció, illetve a megjelenített adatok és elemzések alapján támogathatja a különböző helyiségek energiahatékonyságának és kényelmi szintjének növelését. A mesterséges intelligencia előre jelezheti az esetleges fűtési-hűtési problémákat, hogy a szállodák még időben megelőzhessék a bajt.

A Sentience mellett a Spectre nevű megoldás is kiemelhető, amely ötvözi az okostermosztát megoldást a hotelszoba világításának vezérlésével. Használatával a termosztát képes érzékelni, amikor a vendégek belépnek a szobába, így azonnal tud „kommunikálni” a világítással a látogatók fogadása céljából. Mivel vezeték nélküli megoldásról van szó, így nincs szükség a szobák újrakábelezésére, továbbá a Spectre könnyen integrálható a már meglévő intelligens zárrendszerekbe.

Forrás: