Intelligens hősugárzót dob piacra a Lidl

Kapcsolódó cikkek

Intelligens hősugárzót dob piacra a Lidl

Intelligens hősugárzót dob piacra a Lidl

energia

1 perc

Az európai hálózattal rendelkező kereskedelmi üzletláncnak nem ez az első okosterméke.

A koronavírus-világjárvány miatt egyre többen dolgoznak otthonról. Ez egyfelől kényelmes, másfelől viszont igencsak megnövelheti az energiafogyasztást – és ezzel a kiadásokat.

Azt nem tudni, ez mennyivel járult hozzá a Lidl új fejlesztéséhez. Mindenesetre február 21-étől egy okosnak címkézett, ventilátoros hősugárzó (Smart Ceramic Fan Heater) is megtalálható az egyesült királyságbeli üzleteik kínálatában.

A kerámiából készült berendezés a cég smart home sorozatának része. Intelligens mivolta a Wi-Fi-hez történő csatlakozásában rejlik, melynek köszönhetően a felhasználó okostelefonjáról vezérelheti a készüléket.

A hősugárzó 3D levegőkeringető rendszerének köszönhetően egyenletes szobahőmérsékletet ígér. Ez igencsak hasznos lehet abban az esetben, ha a felhasználó csak azt a helyiséget szeretné felfűteni, ahol éppen tartózkodik, és nem akarja, hogy a fűtési költségek a home office miatt irreálisan magasak legyenek.

A készüléken kétféle hőmérséklet-beállítási lehetőség van, a további vezérlést pedig időzítő funkció teszi lehetővé. Ugyanakkor a szett távirányítót is tartalmaz, ha valaki a manuális szabályozást részesítené előnyben. A 49,99 angol fontba kerülő eszköz ventilátorként is használható.

A tavalyi évben a kereskedelmi lánc több wifi-kompatibilis, saját – Lidl Home – applikációjához kapcsolódó terméket is piacra dobott. Beleértve a melegről hideg fényűre tompítható okosizzókat is, amelyek színváltós verzióban is elérhetők.

A Smart USB hosszabbító számos, hozzá csatlakoztatott eszköz irányítását teszi lehetővé. De internethálózatra csatlakozó okoskonnektor is elérhető, ha valaki csak egy eszközt szeretne használni. Mindez eszköz Google Assistant-kompatibilis, azaz hangutasítással is irányítható.

Forrás: