Intelligens közvilágítás a kistelepüléseken

Kapcsolódó cikkek

Intelligens közvilágítás a kistelepüléseken

Intelligens közvilágítás a kistelepüléseken

energia

2 perc

A Tungsrammal együttműködésben kínál az E.ON korszerű és fenntartható, okostechnológián alapuló közvilágítási megoldásokat. A két cég három évre szóló megállapodása szerint a párezres falvaktól a nagyvárosokig bármely település önkormányzata élhet a jövőben a közösen megvalósított, modern közvilágítás előnyeivel.

Az évszázados tapasztalatokkal rendelkező, ismét önálló „magyar multi”, a Tungsram és az E.ON Hungária közösen megvalósított projektjeinek célja, hogy Magyarországon – a települések lakosságszámától függetlenül – olyan közvilágítás-technológiai megoldásokat alkalmazzanak, amelyek nem csupán energiatakarékosak, költséghatékonyak, hanem a lakosság és az önkormányzatok igényeinek is megfeleljenek.

Lényege, hogy az E.ON „okos város” (Smart City) koncepciójának mentén az adott településhez igazítják a világítástechnikát. Ehhez előbb méréseket végez az energiacég, majd a település igényeihez alkalmazkodva az együttműködő két vállalat tervezi meg a mérhető, szabványoknak megfelelő fényszolgáltatást.

A két cég együttműködése nem csak a közvilágításra, hanem az ipari és beltéri világításkorszerűsítésekre és az ezekben alkalmazható okos-világítástechnikai megoldásokra is érvényes.

Az elképzelések szerint a jövőben közösen dolgoznak az energiaellátás, az energiahatékonyság, az akkumulátorok felhasználása, a megújuló energiaforrások és az okoshálózatok, illetve ipari internethálózatok területén is. A két vállalat további tervei között szerepel, hogy a közösen megvalósított világítási megoldásokat népszerűsítsék a környező országokban is.