Intelligens stratégia az energetikai piacon

Kapcsolódó cikkek

Intelligens stratégia az energetikai piacon

Intelligens stratégia az energetikai piacon

energia

1 perc

Az Itron energetikai szolgáltató bejelentette, hogy felvásárolta a Silver Spring Networks társaságot. Az Itron a kaliforniai cégért nagyjából 830 millió dollárt fizetett.

A Silver Spring Networks (SSN) közműcégeknek és településeknek kínál IoT-kapcsolódási platformokat és megoldásokat, hálózatával az egész világon jelen van az okosközmű és az okosváros szektorban.

Forgalmának ötödét az Itron stratégiájának fókuszában is álló szolgáltatásmenedzsment és a szolgáltatott szoftverek (SaaS, software-as-a-service) adják, a cég eddig 26,7 millió hálózatképes készüléket szállított szerte a világon. Az összeolvadástól az Itron azt várja, hogy a közös tevékenységek és a költségek optimalizálása révén a következő három éven belül lényeges, mintegy évi 50 millió dolláros költségcsökkentést érhet el. 

Nyereségek és kockázatok: mire figyeljünk az okosvárosokban?

Pablo Tomasi, az IHS Markit elemzője szerint a vállalat jó irányba halad, ha ezekre a fejlesztésekre koncentrál, és követi az SSN példáját. Az SaaS-alapú megoldások ugyanis jól illeszkednek a smart city-k szükségleteihez és költségvetéséhez, a szolgáltatók számára pedig további forgalomnövekedést tesznek lehetővé.

Hozzátette: mindez összecseng azzal, hogy a Dolgok Internete piaca átalakulóban van, és a termékalapú megoldások helyét egyre inkább a szolgáltatáson alapuló fejlesztések veszik át. Az ilyen üzleti modell kevésbé terheli meg a költségvetést és az újabb szolgáltatásoknak köszönhetően növekvő bevételt generál.

Az IHS Markit másik szakértője, Thomas Frashier szintén egyetértett az Itron lépésével. A szakember kiemelte, hogy fontos a megbízhatóság, de emellett egyre komolyabb versenyelőnyt jelent majd a mérőkészülék-gyártók számára, ha otthon vannak a kommunikációs hálózatok és a hozzáadott értékkel bíró szolgáltatások területén.

Forrás: IoT Tech News