James Bond filmbe illő luxusjacht is debütált Las Vegasban

Kapcsolódó cikkek

James Bond filmbe illő luxusjacht is debütált Las Vegasban

James Bond filmbe illő luxusjacht is debütált Las Vegasban

energia

1 perc

A körülbelül 24 méter hosszú jacht a Furrion technológiai vállalat és a Numarine török hajógyár együttműködésével jött létre.

A vízi jármű „virtuális kapitánya” az Angel nevű, mesterséges intelligencián alapuló fejlesztés. Angel tulajdonképpen olyan, mint az Amazon Alexa „tengeri” változata, amely a gépi tanulásnak köszönhetően arcfelismerésre is képes, és hangutasítással is vezérelhető.

A digitális asszisztens online és egy speciális zárt hálózaton keresztül egyaránt működik, így az sem jelent problémát, ha az Adonis éppen a nyílt vízen siklik. A jacht a többi között érintőképernyőként és televízióként is szolgáló okostükrökkel is fel van szerelve.

Aaron Fidler, a Furrion vezérigazgatója és társalapítója elmondta: a modern megoldásoknak köszönhetően a fedélzeten tartózkodók hosszabb ideig részesülhetnek „hálózaton kívüli” élményekben. Az ePOD akkumulátor cella és a Furrion energiagazdálkodási rendszere ugyanis lehorgonyzáskor is képes a jacht lakóterét energiával ellátni. Az Adonis vízelőállító rendszere pedig szükség esetén képes a tengervizet ivóvízzé alakítani.

Fidler hozzátette, hogy az általuk tervezett megoldások olyan környezet kialakítására törekednek, ahol „a modern luxus és a fenntarthatóság képes együttműködni egymással”. Céljuk az ügyfélélmény növelése, illetve a modern technológia ötvözése az esztétikus megjelenéssel.

A hajó forgalmazásáról és áráról egyelőre nem áll rendelkezésre információ. Ugyanakkor az Adonis Las Vegas-i bemutatása is jól illusztrálja az innovatív infokommunikációs megoldások sokszínűségét és határtalanságát. Elég csak az önvezető autókra és az utasszállító drónokra gondolni, hogy lássuk, milyen irányba is halad a jövő közlekedése.

Forrás: