Kettő az egyben villanykörte

Kettő az egyben villanykörte

Kettő az egyben villanykörte

energia

1 perc

Egyre több nagyobb cég jelenik meg a hétköznapi lámpákkal is kompatibilis okosizzókkal.

A Sony sem maradt ki a sorból, bár ránézésre nem látható nagy különbség a hagyományos fényforrásokhoz képest. Az izzónak egyedi formája van, az tény, de a modern „okoskörtéktől” ez már szinte megszokható. A termék különlegessége, hogy a világítótest egy apró hangfalat is rejt magában.

A zene és a világítás egyfelől természetesen is összekapcsolódnak, hiszen egy romantikus vacsora hangulatát például mindenképpen ez a kettő alapozza meg. Amiért ez a fényforrás jó megoldás lehet, az a helytakarékosság és a kényelem.

Rengeteg olyan szituációval találkozik az ember, amikor szívesen hallgatna zenét valamilyen normálisabb hangszóróról, de ehhez vagy beépített hangrendszerre, vagy hordozható hangfalra lenne szükség, amire nem mindig adott a lehetőség. Ezeket az izzókat egyszerűen csak be kell csavarni a konyhában, fürdőszobában vagy az étkezőasztal fölé, és máris szólhat a zene.

A villanykörte okostelefonnal (bluetooth-on keresztül) vagy NFC-kapcsolattal rendelkező külön távirányítóval irányítható. Ezen a kapcsolaton keresztül működik a zenelejátszás is. Ha pedig közvetlenül a telefon hangszórójaként funkcionál az izzó, akkor a kihangosított telefonálást is lehetővé teszi.

A Sony a LED Light Bulb Speaker terméket első körben Japánban dobta piacra. Az ilyen és ehhez hasonló fejlesztésekre érdemes úgy tekinteni, mint a komplex okosotthonok egyik részére, hiszen a várható irány az M2M (machine-to-machine, gépek közötti) technológia területén, hogy a megszokott eszközök egyre több és több feladatért lesznek felelősek.

Forrás: Theverge.com