Kevesebb műanyagot használ a Vodafone

Kapcsolódó cikkek

Kevesebb műanyagot használ a Vodafone

Kevesebb műanyagot használ a Vodafone

energia

2 perc

Hitelkártya méretű SIM-kártyatartóit fele akkora formátumra cseréli a távközlési cég. Az intézkedéssel 50%-kal kevesebb lesz a kártyák előállításához felhasznált műanyag mennyisége. A Vodafone célul tűzte ki, hogy 2020. áprilisig felére csökkenti a nem alapvető műanyagok felhasználását kiskereskedelmi hálózatában, valamint irodai telephelyein.

Az új SIM-kártyák a legtöbb európai országban 2020 elejétől lesznek elérhetők, jövő év végére pedig teljesen megszűnik a régi kártya formátum minden országban, ahol jelen van a szolgáltató.

Ez a kezdeményezés önmagában a Vodafone műanyag hulladékát évente több mint 340 tonnával mérsékli, és akár 15 tonna megtakarítást eredményez a gyártás és a szállítás során kibocsátott szén-dioxid-mennyiségből egy tonna műanyag esetében. Így összességében több mint 5000 tonnával csökken a szén-dioxid kibocsátás mennyisége évente.

A Vodafone több országban már meglévő kezdeményezésére építve elkötelezte magát a felesleges műanyagok és más egyszer használatos cikkek kiküszöbölése mellett olyan esetekben, amelyekben más, alacsonyabb hatású alternatívák állnak rendelkezésre. Ezt a célt 2020. március végéig 24 országban tervezi megvalósítani a szolgáltató kiskereskedelmi üzleteiben és irodáiban.

További újítás, hogy a világszerte működő 7700 kiskereskedelmi üzletük a továbbiakban nem használ eldobható műanyag zacskókat, és elkerüli vagy korlátozza a műanyag alapú marketing vagy promóciós anyagok használatát, helyettesítve azokat alacsonyabb környezeti hatású alternatívákkal.

Ezek a kezdeményezések összhangban állnak a Vodafone céljával, amely szerint 2025-ig egymilliárd ember életét szeretné jobbá tenni környezeti hatásának felére csökkentésével. A kötelezettségvállalás magában foglalja a vállalat szén-dioxid-lábnyomának felére csökkentését, valamint a villamos energia teljesen egészében megújuló forrásokból történő vásárlását 2025-ig.

Mindemellett a szolgáltató azt is vállalja, hogy hálózati hulladékának 100%-át újrafelhasználja, újraértékesíti vagy újrahasznosítja, és segíti meghosszabbítani ügyfeleinek a már meglévő eszközeik élettartamát.