Meteorológiai állomások négy keréken

Meteorológiai állomások négy keréken

Meteorológiai állomások négy keréken

energia

1 perc

A Volkswagen új modelljeibe szerelt időjárásmérő műszerek akár utcára lebontott meteorológiai térképek elkészítésére is alkalmasak, melyek segítségével költséghatékonyabbá válhat az energiahálózatok működtetése.

A német gyártó járművei a jövőben klímaadatokat szállíthatnak a holland TenneT áramhálózat-üzemeltetőnek, amely az információk alapján jobban vezérelné a rendszereit – számolt be róla az SG.hu technológiai hírportál. A szolgáltatás során nincs szükség adatvédelmi korlátozásokra sem, hiszen a továbbított meteorológiai adatokhoz semmilyen személyes információ nem köthető.

Vágjon zsebre egy meteorológust!

A Tennet több mint 22 ezer kilométer hosszú nagyfeszültségű vezetékkel rendelkezik. A hálózatot a Volkswagen vezetőivel kötött együttműködésnek köszönhetően a jövőben hatékonyabban lehet vezérelni és ezáltal költségeket lehet megtakarítani. 

A szenzorok egyik legfontosabb feladata, hogy az esőt, a szelet és a napfény mértékét mérjék. Ennek segítségével akár percre pontosan elkészített előrejelzéseket  lehet készíteni arról, hogy az adott helyen telepített napelemek milyen hatékonysággal működhetnek.