„Okos” fény az éjszakában

„Okos” fény az éjszakában

„Okos” fény az éjszakában

energia

6 perc

Az éjszakai fényeknek is sok hasznát lehet venni, egyrészt sokan nyugodtabban alszanak tőle, másrészt nem kell attól tartaniuk, hogyha elhagyják a hálószobát, akkor nekiütköznek valaminek.

A Zing modern megoldást kínál a fentiekre. A szó szerint és átvitt értelemben véve is sokszínű éjszakai fényük a felhasználó okostelefonjához csatlakozva képes jelezni a különféle értesítéseket, a pihentetőbb alvás érdekében pedig igény szerint csökkenti a kék színű fény erejét. Több készülék együttes használatakor pedig a fények mozgásérzékelőként is funkcionálnak és halványan megvilágítják a teret.

Az eszköz helyzetmeghatározó szolgáltatásának köszönhetően az egyéb otthoni Bluetooth-képes berendezések pontos helyzete is beazonosítható a háromszögelés segítségével, így könnyedén megtalálhatók például a készülékkel összekapcsolt táblagépek vagy akár okoskulcstartók is.

Okoslámpa fúj riadót, ha kigyulladt a ház

A San Diegó-i székhelyű cég messze túlszárnyalta a termékhez kapcsolódóan kitűzött 52 500 dolláros Kickstarter-támogatási célt, annak ugyanis több mint kétszeresét, 125 ezer dollárt sikerült összegyűjteniük több mint 1100 támogatótól.

A készülék többféle verzióban vásárolható meg: egy darab ára 36 dollár (nagyjából 9 ezer forint), de 3, 6, illetve 10 darabos szettben is elérhető 99, 180, valamint 270 dollárért (körülbelül 25 ezer, 46 ezer vagy 68 ezer forintért).

A 12 különféle színben pompázó, illetve fehér világításra is képes LED-fény erejét a felhasználó igény szerint szabályozhatja, és így kedve szerint tábori vagy akár romantikus esti hangulatot is varázsolhat otthonába. Minden más funkció is testreszabható a kapcsolódó mobilalkalmazásnak köszönhetően, a különféle eseményekhez és értesítésekhez pedig egyedi színek és hatások rendelhetők.

A színskálában megtalálhatók a többi közt a kék, a zöld, a vörös, a sárga, a rózsaszín és a narancssárga különféle árnyalatai. A lámpák halvány felvillanó fénnyel jeleznek a mozgás észlelésekor, így anélkül navigálnak, hogy elvakítanák vagy túlságosan felébresztenék az álmosan botorkáló felhasználót. Ráadásul a használat kezdetét követő 7-10 napon belül képesek megtanulni és előre jelezni a tulajdonosuk által megtett útvonalat.

Forrás: Geek.com