Okosmérők az Ericssontól

Okosmérők az Ericssontól

Okosmérők az Ericssontól

energia

1 perc

A mérőórák új generációja számtalan előnyt biztosít a közműszolgáltatók és ügyfeleik számára, köztük a kimaradások gyorsabb észlelését, a rugalmasabb számlázási csomagok támogatását, a fogyasztói tudatosság növelését és a nagyobb hatékonyságot.

Ugyanakkor az okosmérők kihívásokat is teremtenek a közműszolgáltatók számára a jelentős előzetes költségekhez, a növekvő összetettséghez és a komolyabb biztonság iránti igényekhez kapcsolódóan.

Okosméréssel is csökkenthető az energiafogyasztás

Annak érdekében, hogy az áram-, gáz- és vízműszolgáltatók sikeresen birkózhassanak meg a fenti kihívásokkal az Ericsson bevezeti a Smart Metering szolgáltatást – egy mindenre kiterjedő, teljes körű, automatikus okosmérést és adatkezelést támogató megoldást. 

A Smart Metering lehetővé teszi az üzleti folyamatok teljeskörű kiszervezését, amely a speciális szolgáltatásfunkcióktól kezdve a kommunikáció-menedzsmenten át mindent lefed.

Ennek eredményeképpen a szolgáltatók jelentős előzetes költségek nélkül élhetnek a gyors piacra lépés előnyeivel, valamint több mint 20%-os költségmegtakarítást könyvelhetnek el a növekvő működési hatékonyság miatt – olvasható a cég közleményében.

Az Ericsson jelen van az idei Consumer Electronics Show-n (CES) Las Vegasban. Standjuknál bemutatják a jövő összekapcsolt világának hétköznapjait, amelyeknek szerves része az 5G és a Dolgok Internete (IoT) technológia. A vállalat arra is bemutat lehetséges válaszokat, hogy az IoT miként újítja meg az ipart és formálja át a hálózatba kapcsolt társadalmat.