Skót energetikai céggel kötött megállapodást a brit Vodafone

Skót energetikai céggel kötött megállapodást a brit Vodafone

Skót energetikai céggel kötött megállapodást a brit Vodafone

energia

1 perc

A távközlési vállalat négy évre szóló 100 millió eurós szerződést írt alá a ScottishPower szolgáltatóval.

Az együttműködés alapján a Vodafone monitoring és hibafelismerő rendszerek fejlesztését vállalja az áramszolgáltató hálózatán belül, amely az Egyesült Királyságban mintegy 3,5 millió lakossági és üzleti ügyfelet érint.

A telekommunikációs cég távolról elérhető és vezérelhető monitoring rendszereket fog fejleszteni és működtetni a ScottishPower Energy Networks több mint 110 ezer kilométer hosszúságú földalatti és felsővezetékén, valamint több mint 30 ezer áramelosztó központjában – Közép- és Dél-Skóciában, Merseyside-ban és Észak-Walesben is.

A Vodafone szakértői ezen kívül támogatást nyújtanak az SP Energy Networks számára az intelligens hálózatok (smart grid) bevezetésében, valamint a megújuló energiaforrások – így például a szél- és a napenergia – minél magasabb szintű integrációjában is.  

A megállapodás fontos részét képezi a ScottishPower hálózatfejlesztési terveinek, az energiaszolgáltató a következő nyolc évben több mint 6 milliárd angol fontot kíván infrastruktúrafejlesztésre fordítani.