„Világítást lekapcsolni” – Hangvezérelt lehet a jövő otthona

„Világítást lekapcsolni” – Hangvezérelt lehet a jövő otthona

„Világítást lekapcsolni” – Hangvezérelt lehet a jövő otthona

energia

1 perc

Az ABB új „free@home” rendszere az okosfunkciók mellett az eseményvezérelt logika alkalmazásával a folyamatok kombinálását is lehetővé teszi.

Az energetikai és automatizálási vállalat a berlini IFA elektronikai kiállításon mutatta be újabb lakásautomatizálási rendszerét.

Az innováció lehetővé teszi, hogy a vevők hangalapú paranccsal vezéreljenek 60-nál is több funkciót, amelyekkel például szabályozható a világítás, a fűtés, árnyékolás vagy az ajtónyitás.

Az ABB tavaly jelent meg a piacon a free@home termékével, amely az otthonautomatizálási és az internet nyújtotta előnyöket ötvözi. Az okostelefonról, táblagépről vagy személyi számítógépről irányítható rendszer leegyszerűsíti számos olyan funkció kezelését, amely a tulajdonos igényeinek megfelelő otthoni környezetet tud teremteni.

Axel Kaiser, a vállalat Living Space Product Group vezetője elmondta: az a céljuk, hogy az otthonautomatizálást minden korábbinál egyszerűbbé tegyék. A hangalapú vezérlés a felhasználói komfort és kényelem megteremtését szolgálja.

Ha este ér haza a tulajdonos, például elég csak annyit mondania, hogy „előszoba világítást bekapcsolni” és a lámpák világítani kezdenek, vagy a ház elhagyásakor lehet az az utasítás, hogy „világítást kikapcsolni”, és az intelligens rendszer végrehajtja a parancsot.