A Bosch új szenzora tízszer kevesebb áramot fogyaszt A már-már extrém módon energiatakarékos szenzor, a BMA400 a testen hordható elektromos eszközök és a Dolgok Internete alkalmazásai számára jelenthet optimális megoldást. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3550/articles/20180309180424/okosora.jpg

A Bosch új szenzora tízszer kevesebb áramot fogyaszt

2018. március 9. 18:05
2'
A már-már extrém módon energiatakarékos szenzor, a BMA400 a testen hordható elektromos eszközök és a Dolgok Internete alkalmazásai számára jelenthet optimális megoldást.

A kisméretű érzékelőt nagy teljesítménye mellett a jelenlegi termékekénél csaknem tízszer alacsonyabb áramfogyasztás jellemzi, jelentősen meghosszabbítva a különböző készülékek akkumulátorainak és elemeinek élettartamát.

Az új gyorsulásérzékelő szenzor ebből fakadóan is érdekes lehet az olyan okosotthoni alkalmazások számára, mint például a biztonsági rendszerek (riasztók, kamerák, mozgásérzékelők).

A mikroelektromechanikai (MEMS) szenzor integrált és energiatakarékos lépésszámlálója révén a hagyományos viselhető eszközök (például normál karórák) jelentősebb fejlesztési költségek nélkül is kiegészíthetők további aktivitásfelismerő funkciókkal.

Mikroszkenner az interaktív felhasználói felületekhez

Egyre szélesebb körben terjed a különféle okos elektronikus készülékek használata, legyen szó az egészen apró, testen hordható eszközökről vagy az okosotthonokat támogató megoldásokról. Az IoT világában egyre fontosabbá válik az ember és a technológia közötti kapcsolat fejlesztése, gördülékenyebbé tétele. Az ilyen megoldások kulcsfontosságú eleme lehet a német cég mikroszkennere is, amely rugalmas és intuitív virtuális felhasználói felületeket állít elő, majd azokat kiváló képminőségben, tetszőleges felületre vetíti.

Az apró érzékelővel így igény szerinti, precíz felhasználói interfészek hozhatók létre egyebek mellett például háztartási eszközök, tabletek és házi robotok számára.

A figyelmébe ajánljuk:

IoT-központot nyitott Berlinben a Bosch

Az eddig elsősorban autóipari beszállítóként ismert, stuttgarti székhelyű Robert Bosch GmbH új intézményének célja, hogy a Dolgok Internete „globális központja” legyen.

Testre rögzíthető szenzorokat tesztel a Vodafone

A vállalat szakemberei közösen vesznek részt tudósok egy csoportjával, a világ legjobb maratonfutóival és más iparági partnerekkel. A SUB2 projekt célja, hogy a tudomány és a technológia segítségével szabályos módon biztosítson teljesítményfokozást a sportolóknak.

Az intelligens ház megszámolja a benne lévő embereket

A Bosch szerint már ma megvalósítható a jövő hálózatba kapcsolt okosháza. A kifejlesztett innovatív megoldások közös célja, hogy naprakész technológiák segítségével könnyebbé, kényelmesebbé és energiatakarékosabbá tegyék a mindennapokat.
Olvasson még a témában:

Mit lehet kezdeni az IoT energiaigényével?

Habár a „zéró energiafogyasztás” egyelőre elérhetetlen jövőbeli cél, szakértők szerint sokat lehet tenni azért, hogy a Dolgok Internetére csatlakozó eszközök a mostaninál jelentősen kevesebb áramot fogyasszanak.