Okos otthonhoz okos izzó jár Mobil alkalmazáson keresztül vezérelhető a General Electric új lámpaizzója. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/286/articles/20140815165559/fényforrás.jpg

Okos otthonhoz okos izzó jár

2014. augusztus 15. 16:50
1'
Mobil alkalmazáson keresztül vezérelhető a General Electric új lámpaizzója. A fejlesztéssel az amerikai cégóriás is beszállt az intelligens otthonok piacára.

A Link nevű terméket június végén mutatta be a GE. A LED-es izzók egyszerűek, egyszínű fényforrások és a „tudásukhoz” képest megfizethetőek.

A legfontosabb, hogy megjelenésükkel elég intenzív árverseny kezdődhet az amúgy még elég fiatal piacon: a Link fényforrásokat típustól függően 15, illetve 25 dollárért (nagyjából 3500-6000 forintért) lehet megvásárolni. Ára miatt a General Electric az első elérhető árú okos izzónak (connected bulb) nevezte a terméket.

Az égők életkorát sem rövid időre tervezték: 1-1 darab állítólag akár 23 évig is működhet. 

Mit tud az intelligens világítás?

– Energiatakarékos és távolról vezérelhető: ha égve marad a villany, akkor okostelefonról, távolról is lekapcsolható.

– Ilyen az igazi hangulatvilágítás: a Wink mobil applikáció segítségével szabályozható a fényerősség, mindenki hangulatához és a kinti fényhez igazíthatja a világítást.

– Ha kell, automata üzemmódba vált: nyaralások, utazások idejére is beállítható, hogy időnként felkapcsolódjanak a lakásban lévő lámpák.

Forrás: GE / Theverge.com

A figyelmébe ajánljuk:
Olvasson még a témában:

Feltörhető az okosfűtés a brit iskolákban

Biztonsági átvilágítás során derült ki, hogy a nem megfelelően végzett telepítésnek köszönhetően rosszindulatú hackerek akár távolról is kikapcsolhatták volna a fűtést az érintett intézményekben.