AI For Good meetup

AI For Good meetup

AI For Good meetup

Zoom Meeting

2022-02-15 18:00 - 2022-02-15 19:30

Események

A mesterséges intelligenciáról szóló hírek sokszor a félelmekre építenek. Egy disztópiában találjuk magunkat látva az életünkre törő algoritmusokat. A Kürt Akadémia AI For Good meetupján azt szeretnék megmutatni, hogy miként tudják az AI eszközök a társadalmat szolgálni.

Előadók között lesz olyan, aki a személyre szabott diagnosztika, lesz, aki a mezőgazdaság vagy a közlekedésbiztonság területéről érkezik, de olyan is, aki gyógyszerkutatás során használt gépi tanulás eszközöket mutatja be.

Az AI For Good meetup előadói:

dr. Vodicska Barbara, az Oncompass Medicine vezető kutatója: az Oncompass Medicine egy olyan mesterséges intelligencia alapú online orvosi szoftverrendszert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi a daganatos betegek személyre szabott, molekuláris szinten célzott kezelését.

Havas Norbert, a  Proofminder alapítója: a startup a nagy felbontású, drónok által gyűjtött adatok és feldolgozásuk területére fókuszál, és számos izgalmas eredményt ért el már működése első éve alatt is.

Várhelyi-Tóth Gergely, a roboGaze társalapítója, CTO-ja: évente körülbelül 1,3 millió ember hal meg valamilyen közúti balesetben, amelyek többsége emberi hibából származik. Ezek felismerése és a sofőr figyelmeztetése a cél a roboGaze-nél, ahol az elmúlt években rengeteget fejlődő gépi látási és különféle egyéb machine learning alapú módszereket használnak az események detektálására.

Kovács Gyula, a Neuron Solutions társalapító-ügyvezetője: egy adott gyógyszerhatóanyag hatása komplex, gyakran nem lineáris összefüggésekben rejlik, és értékek millióinak bonyolult mintázatából azonosítható. Itt jön képbe, az ilyen „rejtett” összefüggések és mintázatok felismerésére kiválóan alkalmazható mesterséges intelligencia, pontosabban annak az egyik legismertebb ága, a gépi tanulás.

A beszélgetés házigazdája: Szabados Levente mesterséges intelligencia evangelista, a KÜRT Akadémia AI Technológia képzésének vezetője.

Platform: Zoom Meeting – a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (a linket a regisztrált résztvevőknek az esemény előtt küldik).