A Dell is az IoT-fejlesztésekre fókuszál

Kapcsolódó cikkek

A Dell is az IoT-fejlesztésekre fókuszál

A Dell is az IoT-fejlesztésekre fókuszál

gyártás

2 perc

A Dell Technologies bemutatta Dolgok Internete (Internet of Things) stratégiáját és jövőképét, az IoT-megoldásokért felelős új részlegét, valamint új okostermékeit, -laborjait és a finanszírozási lehetőségeket.

Új típusú elosztott modell a számítástechnikában

Ahogy egyre több ügyfél tervezi vállalkozása digitális átalakítását, úgy lesz egyre nagyobb szükség egy új számítástechnikai modellre. Az elmúlt 15 évben az IT-iparág figyelemmel kísérhette a központosított felhőalapú informatika felemelkedését. De egy olyan korban, amelyben a telefonoktól az autókon és a termosztátokon át a szívritmusfigyelő monitorokig minden intelligens, szükség van az információk elosztott, valós idejű feldolgozására. Ezek az eszközök egyszerűen nem várhatnak fontos másodperceket egy központosított felhőinfrastruktúrára.

Egyre látványosabbak az IoT előnyei

„A Dolgok Internete alapvetően megváltoztatja az életünket, a szervezetek és a világ működését. Cégünk olyan új, elosztott számítástechnikai architektúrával mutatja az utat az ügyfelek számára, amely egy egymással összefüggésben lévő ökoszisztémában egységesíti az IoT-t és a mesterséges intelligenciát, az egyszerűbb megoldásoktól a felhőig" – mondta Michael Dell, a Dell Technologies vezérigazgatója.

Jelentős változások és befektetések

A vállalat szintén bejelentette, hogy új IoT-részleget is létesít, melyet a VMware technológiai igazgatója, Ray O’Farrell vezeti. Az igazgató legfontosabb feladata, hogy összehangolja az IoT-termékek és -szolgáltatások fejlesztését. A divízió egyesíti a belső fejlesztésű technológiákat a társaság kínálatával, így komplett megoldásokat kínálhat az ügyfelek számára.

A következő három évben a Dell Technologies egymilliárd dollárt fektet be IoT-alapú termékekbe, megoldásokba, laborokba, valamint a partnerprogramba és az ökoszisztémába – összegezte közleményében a cég.