A HR is nyerhet az IoT-vel

A HR is nyerhet az IoT-vel

A HR is nyerhet az IoT-vel

gyártás

1 perc

A Dolgok Internete a vállalatok HR-osztályai számára is fontos lehet, hiszen ők azok, akik a megfelelő szakembereket felvehetik a céghez, illetve a képzések szervezése is kiemelt feladatuk.

Bár az innováció még viszonylag az elején tart, de 2020-ra az elemzők már 50-200 milliárd csatlakoztatott eszközzel számolnak. A változásokra tehát érdemes már most elkezdeni felkészülni, ehhez pedig a HR-területén a következőket is érdemes szem előtt tartani.

Az első kihívás: megfelelő előkészítés

Az új megoldások bevezetéséhez testre szabott stratégiát kell kidolgozni, mégpedig oly módon, hogy közben a rugalmasság is biztosítva legyen. Ehhez elsősorban megfelelő összetételű munkaerőre van szükség, meg kell találni az egyensúlyt az olyan modern alaptényezők között, mint a gyorsaság, az együttműködés, a kognitív rugalmasság, a kreativitás és a szervezet-fejlesztés. 

A Big Data „befogadásához” tehát előkészítésre és képzésre van szükség, arról nem is beszélve, hogy ennek segítségével eddig soha nem látott mennyiségű adat generálódik az emberi munkavégzéssel kapcsolatban, ez pedig rendkívül értékes a döntéshozóknak, hiszen általuk optimalizálhatóbbá válik a vállalat képzési és fejlesztési stratégiája.

A második kihívás: megfelelő innováció

A valódi feladatot a saját, az adott szervezeti kultúrához igazodó alkalmazások létrehozása jelenti: a felhőalapú, okostelefonokon, tableteken keresztül is elérhető programok segítségével átláthatóbbá válik a munkaszervezés, a beléptetés, a túlóra, illetve más munkaügyi területek rendszerezése is gördülékenyebbé válik.

Fontos, hogy a cégek ne úgy tekintsenek az IoT-ra, mint valami „misztikus” dologra, használatával a többi között javítható a munka minősége, illetve akár komoly versenyelőnyt is szerezhetnek a vállalkozások, ha időben elkezdik a fejlesztések megvalósítását.

Forrás: Innovation Excellence