A Microsoft és a C3 IoT közösen pörgetné fel a fejlesztéseket

Kapcsolódó cikkek

A Microsoft és a C3 IoT közösen pörgetné fel a fejlesztéseket

A Microsoft és a C3 IoT közösen pörgetné fel a fejlesztéseket

gyártás

2 perc

A mesterséges intelligenciára és a Dolgok Internetére épülő megoldások elterjesztésének érdekében a két vállalat külön stratégiai csapatot is felállított.

A szinergiát kihasználó közös megoldás magában foglalja a C3 IoT platformját is. A koncepció lényege, hogy minimális kódírást (low-code) igényel, ugyanakkor maga a platformszolgáltatás (PaaS, Platform as a Service) a mesterséges intelligencia és a Dolgok Internete alkalmazásával sokkal eredményesebben javíthatja a vállalkozások termelékenységét.

A megoldás beillesztésre került a Microsoft Azure felhőszolgáltatásába, így a C3 IoT-val való együttműködésnek köszönhetően az ügyfelek gyorsabban hozhatnak létre és telepíthetnek AI-alapú (Artificial Intelligence) alkalmazásokat. Ezek az applikációk támogathatják akár a prediktív karbantartást, a dinamikus leltároptimalizálást, a személyre szabott egészségügyi ellátást vagy a CRM ügyfélkapcsolati rendszerek alkalmazását is.

Thomas M. Siebel, a C3 IoT vezérigazgatója arra számít, hogy az együttműködés segítségével világszerte jelentősen felgyorsítható az intelligens technológiák és a rugalmas felhőalapú szolgáltatások elterjedése.

Judson Althoff, a Microsoft globális kereskedelmi üzletágának munkáltatói értékért (EVP) felelős vezetője kiemelte: az AI napjaink egyik legváltozatosabb technológiai paradigmája, amelynek alkalmazásával mind a cégek, mind a társadalmi közösségek, mind pedig a gazdaságok többet érhetnek el.

Az amerikai nagyvállalat április elején jelentette be, hogy a következő négy évben mintegy öt milliárd dollárt fektet be a Dolgok Internete fejlesztésekbe azzal a céllal, hogy „a csatlakoztatott megoldások révén minden ügyfél képes legyen átalakítani üzleti modelljét, és ezzel megváltoztatni a világot”. A számítástechnikai óriás az okostechnológia információbiztonságát is növelni szeretné, aminek érdekben az Electric Imp céggel működik együtt.

Forrás: