A világ legkorszerűbb robotikai gyára épül Sanghajban

Kapcsolódó cikkek

A világ legkorszerűbb robotikai gyára épül Sanghajban

A világ legkorszerűbb robotikai gyára épül Sanghajban

gyártás

1 perc

Az ABB megkezdte új robotikai gyártó- és kutatólétesítményének az építését Kínában. A 150 millió amerikai dollár összköltségű beruházás keretében épülő gyáregységet várhatóan 2021-ben nyitják meg.

A Sanghaj közelében, Kangqiao-ban épülő 67 ezer négyzetméter területű új üzemben a legkorszerűbb gyártási folyamatokat alkalmazzák majd, beleértve a gépi tanulást, valamint a digitális és kollaboratív technikákon alapuló megoldásokat is.

A robotikai iparban ez lesz a világ legmodernebb, legnagyobb mértékben automatizált és legrugalmasabb gyára – egy olyan központ, ahol robotok gyártják a robotokat – írják közleményükben.

Kína a világ legnagyobb robotikai piaca: 2017-ben a világszerte értékesített robotok harmadát az ázsiai országban adták el.

Az új létesítményben helyet kap majd egy helyszíni kutatási és fejlesztési központ is, ezzel elősegítve a gyorsabb innovációt a Mesterséges Intelligencia (MI) területén. A központ nyitott innovációs bázisként is szolgál majd.

Az ABB várakozásai szerint a robotok globális értékesítéséből származó forgalom a jelenlegi 80 milliárd dollárról 130 milliárd dollárra fog nőni 2025-re.

A gyár egy teljes digitális gyártó ökoszisztémaként működik majd, egy olyan „digitális ikernek” elnevezett módszert alkalmazva, amellyel a menedzsereken és mérnökökön át egészen az operátorokig és a karbantartó személyzetig mindenki betekintést nyerhet az adatokba. A gépi tanulási képességek pedig növelik a teljesítményt és a maximális szintre emelik a termelékenységet.

Az ABB Robotika úttörő szerepet tölt be az ipari és az együttműködő robotok, valamint a fejlett digitális szolgáltatások terén.