Az Apple zöld utat adhat a magyar cég Bluetooth-os garázsnyitójának

Az Apple zöld utat adhat a magyar cég Bluetooth-os garázsnyitójának

Az Apple zöld utat adhat a magyar cég Bluetooth-os garázsnyitójának

gyártás

3 perc

Az okosotthonok piacán aktív Nold Technologies fejlesztése elsőként nyerhet befogadást az Apple HomeKit eszközei közé. Eddig csak kevés gyártónak adatott meg, hogy fejlesztését az Apple kompatibilitási tanúsítvánnyal ismerje el.

A már kereskedelmi forgalomban is kapható Nold OPEN révén a már meglévő garázskapu, kertajtó is telefonnal irányíthatóvá válik, ehhez csupán egyetlen alkatrész hozzáadása szükséges. A némi műszaki érzékkel csupán pár perc alatt beépíthető modul azonban nem csak azt teszi lehetővé, hogy az okostelefon kiváltsa a távirányítót. Az online kezelőfelület révén arra is lehetőség van, hogy közeli és távoli rokonok, alkalmi vendégek, szolgáltatók, beszállítók is hozzáférést kapjanak, ezáltal nemcsak lakossági, hanem üzleti ingatlanok körében is népszerű megoldás lehet.

Intelligens otthon egy lépésben

Pár héttel az eszköz IndieGoGo-kampányának beindulása után máris esély van rá, hogy nemcsak saját applikációról, hanem kifejezetten az Apple Home saját alkalmazásából is vezérelhető legyen a garázsnyitó, ezzel világszerte milliókhoz kerülhet közelebb a fejlesztés. „Kezdetektől fogva úgy alakítottuk ki az OPEN-t, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen, és a gyártás során minimális változtatással lehessen HomeKit-kompatibilissá tenni” – mondta Barna Ervin, a társaság ügyvezetője.

A HomeKit egységes okosotthon-rendszer, mely az Apple termékeken (telefonon vagy tableten) keresztül képes a lakásban vagy üzleti célú ingatlanban található eszközök távoli vezérlésére – a Siri segítségével akár hangutasítások alapján is. 

A hálózatba kerüléshez a termék minősége, megbízhatósága, kialakítása vagy az alkalmazott hálózati titkosítás erőssége mellett számos egyéb feltételnek kell megfelelnie a gyártónak. A költséges és alapos audit során olyan szempontokat is ellenőriznek, mint a gyártási folyamatok fenntarthatósága, a cég transzparens és üzletileg korrekt működése, vagy a fogyasztóvédelmi szempontoknak való megfelelés.

A Bluetooth-technológiával több mint tíz éve foglalkozó Nold mérnökei szerint bizakodásra ad okot, hogy a garázsnyitó modulja a Bluetooth 4.0 szabványát használja, és a 128 bites titkosítási technológiája mellett saját kódolási eljárás is garantálja a biztonságot. 

Az alacsony energiafelvételű és nagy hatótávolságú 4.0 szabványból adódóan a hatókör és interferencia problémák immár nem merülnek fel, szemben a wifis vagy egyéb más frekvencián működő konkurens termékek esetén. „Emellett a gyártási folyamataink kialakítása és a beszállító partnerek megválasztása során is már célként lebegett a szemünk előtt, hogy egyszer valamikor az Apple szakemberei is áldásukat adják törekvéseinkre. Az eddigi visszajelzéseik szerint jó munkát végeztünk, és nagy öröm számunkra, hogy az álmunk ilyen hamar kézzelfoghatóvá válhat” – fejtette ki az ügyvezető.