Az IoT-piacra érkezik a mesterséges intelligencia

Az IoT-piacra érkezik a mesterséges intelligencia

Az IoT-piacra érkezik a mesterséges intelligencia

gyártás

1 perc

Az IBM Watson új globális központot létesít Münchenben – a cél a Dolgok Internetének kutatása és fejlesztése.

Az IBM a Dolgok Internetére (IoT – Internet of Things) és az ipari internetre is alkalmazná a Watsont – számolt be róla a Bitport. Az ezzel kapcsolatos fejlesztésekre Münchenben állít fel globális központot, ezzel egy időben a témával összefüggő új szolgáltatásokat is indít, amelyek egy erre dedikált felhőplatformon, az IBM Watson IoT Cloudon lesznek elérhetőek.

Ahol az IoT és a kognitív számítástechnika összeér

A németországi központ innovációs laborja lesz azoknak az adattudósoknak, mérnököknek és programozóknak, akiktől a kognitív számítástechnika és az IoT összekapcsolódását segítő új hálózati megoldásokat várják.

A folyamatok felgyorsítására a vállalat a Watson API-kat is elérhetővé teszi a Watson IoT Cloudon, ahol a cég ügyfelei, startupok, az akadémiai szféra, valamint az IoT-s üzleti partnerek fejleszthetik, tesztelhetik az új generációs kognitív IoT-alkalmazásaikat, szolgáltatásaikat. 

Ügyfélközpontokkal gyorsítják a fejlesztést

Az IBM azt is bejelentette, hogy három kontinensen nyolc új ügyfélközpontot is nyitott Watson IoT Client Experience Center néven. A központokban az ügyfelek és üzleti partnerek tudást és eszközt is kaphatnak ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia segítségével új termékeket és szolgáltatásokat fejlesszenek.