Bárki percek alatt programozhatja az ABB ipari robotjait

Kapcsolódó cikkek

Bárki percek alatt programozhatja az ABB ipari robotjait

Bárki percek alatt programozhatja az ABB ipari robotjait

gyártás

2 perc

A technológiai vállalat kiterjeszti az egyszerű programozási környezetet az ipari robotpalettájára, ezzel megkönnyíti a gépek telepítését, programozását és kezelését különösebb képzettség nélkül.

Az ABB elindította a Wizard Easy Programming szoftverjét az IRB 1100 sorozatú ipari robotjain. Ezzel lehetővé válik a szoftvert első alkalommal használók számára, hogy minden különösebb programozási jártasság és a RAPID-kód ismerete nélkül robotautomatizálást vezessenek be a gyártósoraikon.
    
Az egyszerű, grafikus blokkokon alapuló program megkönnyíti a nem szakemberek számára az alkalmazások automatizálását. A blokkok olyan műveleteket jelentenek, mint a helyre lépés, a tárgy felvétele és a mozgások megismétlése. Ezáltal a robot cselekvése egyszerű és intuitív műveletek sorozatából áll össze. Hibakezelési funkciók is rendelkezésre állnak, ami lehetővé teszi a kezdő programozók számára a hibák – például ütközések – kijavítását.  

A programozási folyamat csak a szükséges blokk behúzására és elengedésére szorítkozik az ABB FlexPendant felületen, így a felhasználó azonnal láthatja az eredményeket, és szükség esetén módosíthatja a gép műveleteit. Ezen blokkok összefűzésével, a robot programozási nyelvének ismerete nélkül, teljes programok építhetők fel olyan alkalmazásokhoz, mint a gépkiszolgálás vagy összeszerelés.   

„Az iparban növekszik az igény olyan robotok iránt, amelyek sokféle feladatra könnyen programozhatók, ezért a vállalatunk kiterjeszti a Wizard Easy Programming elérhetőségét a kisméretű ipari robotok támogatására, kezdve az IRB 1100-as sorozattal” – mondta az ABB Robotics termékmenedzsment-vezetője.

„Az emberek megszokták az okostelefonok és más fogyasztási cikkek egyszerű felhasználói felületét. A szoftverünk ezt a koncepciót használja az ipari robotok programozásához, és egy lépéssel közelebb visz minket ahhoz, hogy minden egyes ember tudja használni a robotikát” – tette hozzá Antti Matinlauri.

A speciálisabb programozási igényekkel rendelkező vállalatok számára új blokkok is létrehozhatók a komplexebb feladatok elvégzésére. Ez az ABB Skill Creator szoftverével történhet. Az egyedi blokkok, más néven készségek felhasználhatók speciális fogószerszámok vagy látásalkalmazások vezérlésére.