Bővül a 3D nyomtatás piaca

Kapcsolódó cikkek

Bővül a 3D nyomtatás piaca

Bővül a 3D nyomtatás piaca

gyártás

1 perc

Az IDC kutatása szerint a szektor az elkövetkezendő négy év alatt 20%-os növekedést is felmutathat. Ahogy a technológia egyre terjed, úgy költenek rá egyre többet a cégvezetők.

Az International Data Corporation (IDC) piackutató cég frissítette a félévente kiadott Worldwide Semiannual 3D Printing Spending Guide című jelentését.

A vállalat prognózisa szerint 2021-ig a szektorban a hardverekkel, anyagokkal, szoftverekkel és szolgáltatások kapcsolatos kiadások elérhetik a 20 milliárd dollárt is, aminek legnagyobb része, 44 százaléka a gyártóiparral kapcsolatos – számolt be róla az Sg.hu.

Emberi szívet nyomtattak a svájci kutatók

Marianne D’Aquila, a társaság kutatási menedzsere szerint a 3D-nyomtatási megoldások az elmúlt években már jóval túlnőtték a korábbi prototípusokat, és egyre több esetben válnak uralkodó technológiává. Így például a gyártóipar mellett érdemes kiemelni az egészségügyet is, ahol a következő négy évben a technológiához kapcsolódó kiadások akár kétszeresükre is nőhetnek.

Összességében Tim Greene kutatási igazgató úgy véli, hogy a technológiában rejlő potenciálnak egyelőre még csak a felszínét kapargatják a szakértők, és hogy a 3D-nyomtatás kulcselem lehet a digitális átalakulás során.